pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Нов метод за за учене чрез игри прилагат в ПМГ „К.Величков“
pamedia , сряда 11 септември 2019 - 17:03:35 // коментари: 0

Пазарджик
Отново със спечелен проект по европейската проограма Еразъм +, КД1, която акцентира върху обучение на учители в чужбина, могат да се похвалят учители от ПМГ „К.Величков“, гр. Пазарджик. След ползотворната работа по миналогодишния проект на име „Обърната класна стая“, търсенето и прилагането на нови методи и иновативни идеи продължава, този път с „Обучение чрез игровизация и игри“.  Преди броени дни от гр. Пула, Хърватия се завърнаха старши учителите по английски език Мирослава Такева-Ненчева и Димитрийка Боева, а от гр. Флоренция, Италия техните колеги по История и цивилизация и Информационни технологии Ана Рабаджийска и Валентина Малинова. Там те бяха на двуседмични структурирани обучителни курсове, за да научат повече за игрите и игровизираното обучение в класната стая. През новата учебна година те ще приложат интересните похвати и ще се стремят да ангажират и мотивират своите ученици по още по-увлекателен начин.
Самият метод представлява по същество прилагане на игрови елементи и игрови принципи в неигрови контекст. Интересно е да се спомене, че този метод възниква в сферата на бизнеса. В случая техният контекст е сферата на образованието, а в по-тесен план – класната стая.
За игровизирането на учебното съдържание те ще използват някои елементи на игрите, като самите игри ще са само поредното средство за успех, а не самоцел. Различни видове игри ще бъдат адаптирани с образователна цел,  всички традиционни дейности ще са включени, но целият образователен процес ще се развива под знака на игровизирана „платформа“, която ще има за цел да радва, окуражава, да дава втори и трети шанс, да предоставя избор и да мотивира. През новата учебна година работещите по този любопитен проект ще са ангажирани да поддържат вълнуваща атмосфера, преодоляване на страха от провал, насърчаване на креативността и не на последно място постигане на образователните цели.

ПазарджикОбратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 187Време за изпълнение: 0.4452 сек., 0.3690 от тях за заявки.