pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Петима кандидат-кметове на села вече "спечелиха" изборите в община Пазарджик
pamedia , сряда 25 септември 2019 - 13:17:39 // коментари: 0

Пазарджик
Липса на кандидати за кметове на населените места се очерта след приключилата регистрация в ОИК - Пазарджик. Единствено коалицията на Тодор Попов "Новото време" регистрира кандидати във всичките 27 села, за които има избор на кметове на кметства. Всичките те са кандидати за следващ мандат. ГЕРБ издига кандидати в 15 села , а  МК "БСП за България" - в 13 и подкрепя независимия кандидат в с. Црънча.
В Говедаре предизборната битка се очертава като най-оспорваната. Там за кметското място ще се борят 7 кандидати, в Ивайло - петима, в Дебръщица - четирима, по трима - в 10 населени места, по двама - в девет.
 
В пет населени места кметовете вече са известни, тъй като са единствените кандидати. Четирима са от коалицията на Тодор Попов и един на "БСП за България". В Добровница кандидатът на "БСП за България" Гурко Митев ще е за пети мандат кмет на селото.
По един са кандидатите и на коалицията на Тодор Попов "Новото време" в:

Мирянци - Христо Стоянов Христов;
Величково - Петър Стоянов Гуглев;
Пищигово - Жоро Иванов Панчев;
Синитово - Борислав Лазаров Алексиев.

Само един е регистриран от Инициативен комитет за издигане на независим кандидат - Светлин Иванов Мишев за кмет на кметство Црънча. Там кметското място ще оспорват трима.
 
  Пазарджик
 
 
 Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 5107Време за изпълнение: 0.8968 сек., 0.8230 от тях за заявки.