pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Днес ще бъдат тествани сирените
pamedia , вторник 01 октомври 2019 - 07:56:19 // коментари: 0

Пазарджик
  
В Пазарджик, още 10 областни центъра  и в населените места в 30-километровата зона около АЕЦ „Козлодуй“, Стара Загора и Гълъбово,  във вторник, 1 октомври, от 11 часа ще бъде задействана сиренната система чрез излъчване на националните сигнали за тревога и край на тревогата, съобщиха от МВР. Сигналите ще бъдат съпътствани от гласова информация.
В тренировката ще участват и интегрираните локални системи за оповестяване, изградени в обекти, чиято дейност създава опасност от възникване на бедствия.
Тренировката ще се извърши за проверка на техническото състояние на националната система и за обучение на населението.

Припомняме, че системата се тества два пъти годишно в първия работен ден на месец април и на месец октомври - в изпълнение на Наредбата за условията и реда за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяването на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност.  Целта е проверка на техническото състояние на изградената сиренна система, повишаване уменията за задействане на системата и излъчване на информация на живо, а също и обучение на населението за разпознаване на сигналите.
 
  
 
  


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1094Време за изпълнение: 0.7518 сек., 0.6905 от тях за заявки.