pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Български литератори гостуват на учениците в училище „Д. Гачев“ по повод Деня на поезията и Международния ден на учителя
pamedia , вторник 01 октомври 2019 - 22:25:52 // коментари: 0

probuda191002.jpg

Учениците от Средно училище „Димитър Гачев“  - Пазарджик и децата от Детски творчески клуб „Дъга“ към Читалище „Пробуда“ - Пазарджик на 2 октомври 2019 г. (сряда) от 13.30 ч. в Голямата зала на училището се срещат със съвременни български литератори - детските писатели, автори на приказки, стихове, гатанки, куклени пиеси Юлия Момчилова, Благовеста Касабова и Кирил Назъров по инициатива на Сдружение „Дете и книга“ и Тодор Каракашев – председател на Дружеството на писателите в Пазарджик.

В седмицата, богата на чествания – 1 октомври - Ден на българската поезия и 5 октомври - Международния ден на учителя, децата от етнически ромски произход са подготвили кратък рецитал по стихове на авторите, чиито творби са включени в учебниците на учениците от началните и прогимназиални класове. Малки таланти ще рисуват на статив пред гостите идеите, родени от стихове на творците. Подготвили са и гатанки към авторите на гатанки.

Срещата на учениците със съвременни български писатели е една важна крачка в общите усилия на училище и читалище да се  стимулира естествената любознателност у децата, да се заобича четенето, да се цени книгата и да се посещава библиотека. Нетрадиционното поднасяне на информация извън класната стая в стимулиращи творческата нагласа на децата пространства чрез среща с живите носители на изкуството са методи, доказано работещи в помощ на обучителния процес, преодоляване на трудностите с езика и отключване неразкрития потенциал на децата.
 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1202Време за изпълнение: 0.4801 сек., 0.4127 от тях за заявки.