RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
banner19_2.jpg
Бойка Маринска

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
gerb_pa_media_350x75.jpg
Иван Панайотов: На 27 октомври избираме да продължим със застоя или да включим на скорост и Пазарджик да стигне там, където му е мястото


Интервюто е публикувано във в."24 часа"
Пазарджик
Г-н Панайотов, с какво настроение влизате в тази кампания?

С усещането, че ни предстои много трудна и много важна кампания. Трудно, защото опонентът ни Т. Попов няма да жали средства и усилия, за да спечели отново. И важна, защото от тази кампания зависи по какъв път ще тръгне община Пазарджик. Дали ще продължим със застоя и инерцията или  ще включим на скорост и ще стигнем там, където ни е мястото. Да си призная,  малко ми е трудно да вляза в тази нова роля на кандидат за кмет. Ние,  пожарникарите,  нямаме префинения език на професионалните политици, свикнали сме повече да действаме, отколкото да говорим. Но ми се струва, че това днес може да ми бъде от полза. Пазарджик има нужда от работа и пак работа, а не от напудрени обещания. В това съм сигурен.

Започнахте с критична оценка към г-н Попов, а навсякъде той говори за успехи и перспективи?

Аз съм последният човек, който ще каже, че Тодор Попов не е направил нищо. Но можеше да се направи много повече. За последните 12 години в общината са усвоени близо 270 млн. лв. за проектиране и строителство. Та за тези пари можехме да построим един нов град! По отношение  на евросредствата – договорените са 40 млн., което прави по 400 лв. на човек. Средната стойност за България е 1000 лв. Ето например община Велинград с три пъти по - малко население е усвоила 30 млн. Десетки хиляди души напуснаха общината в търсене на перспектива. Погледнете на картата  на развиващия се южен регион и ще се убедите сами, че ние сме някаква сива зона на фона на останалите. И хайде да бъдем честни. По голямата част от нещата са се случили не благодарение, а въпреки Попов. Заради стратегията на ГЕРБ и правителството за развитие на регионите. И затова е много важно да има доверие между местната и централната власт. Доверие към Попов очевидно няма. Имаме уверение от различни представители на правителството и лично от премиера Борисов, че нещата в това отношение ще потръгнат. Но първо ние трябва да си подредим къщичката.

Сега какво не й е подредено?

От години в общината властва една философия и практика на управлението, която е пагубна за развитието на общината. Общината не работи за хората, а за кмета и приближените до него няколко фирми. Погледнете на какви цени се правят обществени поръчки и ще се хванете за главата. Всичко това се случва благодарение на едно послушно мнозинство от съветници, чиято голяма гордост е, че са независими и не са партийни. Ама аз знам, че демокрацията се прави от партии. Ако не си зависим от партия в политиката,  от какво си зависим тогава?  Благодарение на този модел Община Пазарджик е натрупала около 38 милиона дългове. Поне това са видимите, които няма как да бъдат прикрити. При положение че Попов я поема на 7 млн. плюс.  И по- лошото e, че  тази дългова криза се задълбочава. Вече не остана и нищо общинско за продаване. Много мощно сме се засилили към нанадолнището и ако не спрем тази тенденция, опасявам се, че ще ни заболи много лошо. Да, нас ще ни заболи - всички онези, с чиито данъци се “храни” управлението на Попов. В това отношение трябва да вземем много спешни мерки. Затова предлагаме на жителите на община Пазарджик едно открито, почтено и отговорно към тях управление. Вече водихме разговори с правителството и имаме неговото уверение, че ще ни помогне,  стига навреме на тръгнем по нов път с финансите и оздравяването.

В такава ситуация лесно или трудно е да говорите с хората?

Тази ситуация създава усещане за липса на перспектива, недоверие към партиите и институциите, отказ от участие в изборите. Така че на мен ми е много трудно да ги убедя, че нещата могат да се получат. Необходимо е да направим едно добро управление.  Управление,  основано на ясни правила и отговорност .Управление, зад чиито решения стои сериозно стратегическо планиране. Управление,  което се ползва с доверието и на гражданите, и на централната власт. Ние можем да го постигнем. В листата на ГЕРБ има чудесни специалисти в различни сфери, имаме и доста хора от гражданската квота. Сигурен съм, че имаме възможност да удвоим броя на общинските съветници на ГЕРБ, около които да сформираме солидно мнозинство, което няма да се крие зад регистрациите на някакви странни коалиции от никому неизвестни партии.
Знаете ли, много ми се иска като минат изборите да се обадя на дъщеря ми, която е преподавател в Германия и да й кажа, че поставихме началото и оттук нататък ще ни е нужна помощта на всички – на тези, които са напуснали  Пазарджик, и, разбира се, на нас, които продължаваме да  живеем тук.
Пазарджик
Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Тази страница е видяна: 954

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 03 октомври 2019 - 11:11:44

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
ГЕРБ официално обяви номинацията си за кмет на Пазарджик - инж. Иван Панайотов
ИК на ГЕРБ утвърди номинацията на Иван Панайотов за кандидат-кмет на община Пазарджик
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пазарджик инж. Иван Панайотов поздрави жителите на Априлци с празника на селото
Поздравителен адрес от инж. Иван Панайотов, кандидат-кмет на ГЕРБ за Пазарджик, по повод Първия учебен ден
Иван Евстатиев: Нека заедно да продължим започнатото!
Бойко Борисов се срещна в Пазарджик с кандидата за кмет на ГЕРБ инж. Иван Панайотов и кандидатите за общински съветници
Мястото на Иван Васев като зам.-директор на ОДМВР-Пазарджик заема комисар Ивайло Тишев
Иван Панайотов от ГЕРБ: Лошото управление на община Пазарджик не осигурява добра среда за инвестиции и развитие на бизнеса
Шест мерки за изход от финансовото състояние, в което е Община Пазарджик, предлага кандидатът на ГЕРБ за кмет Иван Панайотов
Иван Панайотов присъства на демонстрациите на бившите си колеги от пожарнатаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.3583 сек., 0.3012 от тях за заявки.