pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Кандидати на БСП се отказват, ОИК дерегистрира кандидат-кмет на ГЕРБ и Боби Даскалов
pamedia , петък 04 октомври 2019 - 15:51:28 // коментари: 0

Пазарджик
С три последователни свои решения от 3.10 2019 г. ОИК- Пазарджик заличава регистрациите на двама кандидати за общински съветници и един кандидат-кмет на населено място.

След направените проверки на ГД „ГРАО“ при МРРБ е установено, че кандидатът за общински съветник Борислав Даскалов, регистриран под №1 в кандидатската листа на БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ, е без настоящ адрес в страната. Същият е резултатът и за кандидата за кмет на с. Паталеница  Иван Димитров, издигнат от ГЕРБ. От ЦИК са изпратили писма с указания ОИК- Пазарджик да отмени своите решения за регистрацията им. На това основание Пазарджишката общинска избирателна комисия заличава регистрацията на двамата.

С лични причини  Ганчо  Маринов, тридесет и шести в листата за общински съветници на местна коалиция БСП за БЪЛГАРИЯ / ПП “ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ“, ПП „ПАРТИЯ НА ЗЕЛЕНИТЕ“, ПП „СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ“ , ПП „НФСБ“, ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА БЪЛГАРСКАТА ПРОЛЕТ“/, е мотивирал желанието си пред ОИК да бъде заличена регистрацията му.
Със свое заявление по-рано и Борислава Василева - кандидат за кмет на кметство с. Паталеница, предложена от МК БСП за БЪЛГАРИЯ - е поискала да бъде заличена регистрацията и. Трябвало е тя да бъде регистрирана като независим кандидат с подкрепа на политическата сила, но това не е станало.

Поради факта, че срокът за замяна на кандидати изтече на 26.09.2019г.,  няма правна възможност за заместващи кандидатури.
Така в с. Паталеница остава само един кандидат-кмет. Общият брой на кандидати за кметове на населени в община Пазарджик, издигнати от  МК БСП за БЪЛГАРИЯ, става 12 и подкрепа за един независим, а на ГЕРБ - 14.
  
  
  
  Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2594Време за изпълнение: 0.5047 сек., 0.4307 от тях за заявки.