RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Ученици от ПГМЕТ – с повече знания в програмирането на Java, по проект по „Еразъм +“


ПГМЕТ
На 10.10.2019 г. в гимназията се проведе семинар за отчитане на дейностите и резултатите от проект № 2018-1-BG01-KA102-047257 на тема "Европейски опит и обучение в сферата на Java програмирането" по програма Еразъм +. Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Бяха поканени настоящи и бъдещи ученици, родители, учители, колеги от други професионални гимназии, гости. В практиката, проведена в Карлсруе, Германия, в продължение на 2 седмици участваха 20 ученици от гимназията. На семинара присъстващите бяха запознати с основните етапи на реализиране на проекта.  Беше разяснено как беше организирана мобилността, ролите на партньорските организации, как протече  самата мобилност, какви компетенции и ползи получиха  ползвателите, а именно професионални, езикови, организационни и социални. Гостите бяха запознати с богатата културна програма по време на мобилността. Направена бе оценка на ниво проект, участници, партньорство, оценка на постигнатите крайни резултати. Подчертаха се резултатите за самите участници, за гимназията, на ниво местна общност, на национално и европейско ниво. По време на мобилността в периода 15.07 – 26.07.2019 г. учениците имаха 6-часови ежедневни занимания. Те работиха в реални работни условия, с модерна компютърна техника, с европейски стандарти за качество и методи на работа. Учениците повишиха своите професионални умения при програмирането на Java. Младежите работиха на  групи като всеки изпълняваше специфична роля. Постоянно бяха наблюдавани, обучавани  и подпомагани от своя наставник господин Хорст Шарафин. Всички участници в мобилността представиха проектите върху които работиха, като наблегнаха на това, че са получили безценна въможност да се развият в професионално отношение, да повишат езиковата си и социална култура, да се запознаят с европейските методи на работа, стандарти и начин на живот. Директорът на гимназията инж. Мариана Китина, връчи сертификати Europass мобилност на ползвателите.
pgmet191018a.jpg
ПГМЕТ
ПГМЕТ
ПГМЕТ

ПГМЕТ ПазарджикТази страница е видяна: 4812

 Публикувано от: pamedia на петък 18 октомври 2019 - 15:53:45

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Четири екипа ученици от ПГМЕТ представиха проектите си по уеб дизайн, изготвени по ЕРАЗЪМ+
Учители и ученици от 5 държави се срещнаха в гр. Кавадарци по проект „Да развием предприемаческите умения“, програма Еразъм +
Гимназията по икономика в Пазарджик с нов проект по програма „Еразъм +“
ПГСА изпълнява проект по „Еразъм +“ за модел на нискоенергийна сграда
Представители от ПМГ „К. Величков” работиха по проект Еразъм+ в подножието на вулкана Етна
ПМГ „К. Величков” спечели иновативен проект по програма „Еразъм+“, включващ електронно обучение
Ученици от ПГМЕТ - на виртуална разходка в ЦЕРН
СУ „Д-р П. Берон“ бе домакин по проект „Да развием предприемаческите умения“, Програма Еразъм+ 2018-2020
20 ученици от ПГМЕТ - със сертификати Europas mobility след стажа си в ALFATRAINING, Германия
Ученици от ПГМЕТ участваха в обучителен курс „Разработване на мобилно приложение Bootcamp“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5515 сек., 0.4717 от тях за заявки.