pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Защо в анализа си за ромския вот БТВ пропусна Пазарджик?
pamedia , сряда 06 ноември 2019 - 15:55:03 // коментари: 0

Пазарджик
В сутрешния си блок БТВ се опита да даде отговор на поставения от самата нея въпрос "Как са гласували в най-бедните квартали?". Освен извода, че  Йорданка Фандъкова е събрала общо 85% от гласовете в ромските квартали на София, тандемът Хекимян-Стоян Георгиев констатира с изненада изключително ниската избирателна активност в пловдивския "Столипиново" - под 9%, и още по-ниската в сливенския "Надежда". Както и "шареният" вот за кандидатите в последните два града.

Националната телевизия, очертала се през последните 5 години като основен политически опонент на Тодор Попов, странно подмина Пазарджик въпреки "славата" му с многоцветието на жителите. Едва ли опитният тандем не е направил справка от протоколите на ОИК-Пазарджик.
 
А обобщените данни от секциите в кв. "Изток" и района, известен като Пич махала, показват изравнени резултати в гласуването за кандидатите на балотажа.
За Тодор Попов са гласували общо 1103, а за Благо Солов - 994. Спрямо първия тур гласовете за Попов са по-малко, докато за Солов се увеличават. На 27 октомври за Попов са гласували 1428, а за Благо Солов - 769.
 
Действителните бюлетини на гласувалите в 22-те секции са 2097, при общ брой на имащите право на глас - 16 671 или 12,5%. Недействителните бюлетини на втория тур и в тези секции са пренебрежимо малко.
  
Тежестта на ромския вот в резултата на Тодор Попов е 6,42%, а в този на Солов - 7,91%.
  
Очевидно тези данни не са се харесали на телевизионния тандем и Пазарджик остана без "специалното" му внимание.
Пазарджик


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2310Време за изпълнение: 0.5183 сек., 0.4435 от тях за заявки.