RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Ученици от СУ „Георги Бенковски“ ще правят мониторинг на реализирани европроекти
detectivi2019a.jpg

Областен информационен център Пазарджик е един от избраните шест центъра в България да участва в пилотен международен проект на Европейската комисия „Open Cohesion School“, или „Училище за отворено сближаване“, съобщиха от ОИЦ днес на пресконференция по темата. 


През месец август България, Хърватия, регионите Алентежо (Португалия), Каталония (Испания), Пелопонес, Тесалия и Йония Нисия (Гърция) бяха избрани за участие в пилотния проект, в който ученици да бъдат ангажирани да открият и анализират проекти, финансирани от ЕС.


На територията на България за участие в проекта са избрани Областните информационни центрове Пазарджик, Ямбол, Силистра, Бургас, Видин и Шумен, които в своята дейност през годините са демонстрирали специално отношение и традиция в работата с ученици.

В България инициативата ще се реализира под надслов „Детективи на европейски проекти“. За целта екипът на ОИЦ – Пазарджик в партньорство с РУО – Пазарджик избра ученици от профил „Предприемачески“ от СУ „Георги Бенковски“ – Пазарджик, които ще имат възможност в рамките на няколко месеца да направят мониторинг на проект финансиран от ЕС на територията на областния град. Учениците и учителите от СУ „Георги Бенковски“ ще бъдат подпомагани през цялото време от експертите на ОИЦ – Пазарджик за усвояването на практически умения за провеждане на гражданско наблюдение (мониторинг) на европейски проекти, чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България 2020, както и чрез посещения на място при бенефициенти. 

Като резултат от мониторинга учениците ще опишат историята на проекта, като те сами ще изберат формат на доклада от проучването на проекта. Свободно избрано творческо съдържание, което ще обобщава накратко проведеното проучване (видеоматериал, инфографики, специален уеб сайт или друго), като се използват материалите, събрани през целия период на наблюдението.

В края на инициативата на заключително събитие за представилите се най-добре има предвидена голямата награда за учениците и учители на класа/клуба победител на национално ниво, която ще бъде посещение в Брюксел по време на Open days 2020 г. и е осигурена от Дирекция „Централно координационно звено“ в администрацията на Министерски съвет.Тази страница е видяна: 2802

 Публикувано от: pamedia на вторник 10 декември 2019 - 17:43:27

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Учениците младши посланици на Европейския парламент - на посещение в РАИС по повод успешно реализирани европроекти
43 ученици на СОУ „Георги Бенковски“ участваха в „Мениджър за един ден“
Ученици от СОУ „Г.Бенковски“ пуснаха хвърчило за числото Пи и го предадоха на по-малките в училището
СОУ»Георги Бенковски» - домакин на кръгла маса по проблемите на образованието
Честване на 1 ноември - Ден на народните будители в СОУ „Георги Бенковски” -- Пазарджик
До края на април започват ремонтните работи на стадион „Георги Бенковски“
Народните представители от ГЕРБ-Пазарджик присъстваха на първа копка на реконструкцията на стадион „Георги Бенковски“
Окръжен съд организира благотворителен коледен базар в подкрепа на Георги Арнаудов съвместно с учениците от СУ „Г. Бенковски“
С 800 хиляди лева ще бъде ремонтиран стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик, БФС ще направи ново игрище
Ученици от "Проф. Иван Батаклиев" правят флашмоб с книга в ръка

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5453 сек., 0.4634 от тях за заявки.