pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Сигнали за проблеми във ВиК сектора са постъпили при Мая Манолова и „Изправи се.БГ”
pamedia , сряда 18 декември 2019 - 20:47:21 // коментари: 0


Манолова

"В Пазарджик имаме сигнали и жалби по проблеми с канализацията. ВиК- асоциацията ви е без утвърден бизнес план от КЕВР. От водната реформа на властта остана само гарантираното повишение на цената на водата. И толкова!". Това заяви Мая Манолова при посещението си в Пазарджик днес. 
Манолова

Припомняме, че миналата седмица Манолова откри клон на „Изправи се.БГ” във Видин, а следващата седмица ще продължи с мобилната приемна в Севлиево и други населени места.

"Мрежата ремонтира ли се, колко от нея, какво е качеството, колко са намалени загубите точно – в момента са над 60 % - това са огромни течове, но самата КЕВР не е публикувала още доклада си за състоянието на ВиК-сектора и следователно няма отговори на тези въроси", каза още Манолова.

"Колкото по-късно се предприеме увеличението на цената на водата, толкова по-лавинообразно ще е то за четирите области без бизнес-планове, какъвто е случаят с Пазарджик. Обмисляме да подадем жалби пред Административния съд по текстове от Наредба 4, според която са дискриминирани хората в апартаменти спрямо тези в къщи за задължителната подмяна на всеки пет години на водомерите в домовете им", допълни още Манолова.

Жалби от мобилни оператори и банки, жалби за бързи кредити, от частни съдебни изпълнители са преобладаващи за днес, обобщи Манолова за приемната си и даде пример с казус на жена, която е изтеглила 13 кредита от фирми за бързи кредити, а после, за да ги обслужва, изтеглила ипотечен кредит, в резултат на което станала жертва и на ЧСИ.

В гражданската ни платформа за натиск вече имаме и електронни сигнали от Пазарджик. Ще отиваме и на място там, където проблемите са големи и се налага да ги осветим на място, каза още Манолова.
Първата ни победа бе спирането на Закона за земеделските земи, според който се предвиждаше насилствена комасация, уедряване на земеделските земи в ущърб на малките, обясни Манолова.

Втората ни победа е налагането на мораториум върху повишението на водата поне за Перник, които са на воден режим, обобщи също Манолова.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 3223Време за изпълнение: 0.5731 сек., 0.4965 от тях за заявки.