Меню
logo_elina.jpg
ИЛ КОЗМЕТИКС БЪЛГАРИЯ
==
 търси да назначи
в с. Гара Елин Пелин, оператори опаковъчна линия.
==
Отлично възнаграждение, работа на смени, осигурен транспорт.
==
 тел. 0887/ 420 180;
          0884/ 530 777  


ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Цветя пред паметниците, свързани с Освобождението
pamedia , вторник 14 януари 2020 - 14:14:05 // коментари: 0

200114a.jpg

Пазарджик днес отдаде почит към знайните и незнайни герои, посветили живота си на Освобождението. По традиция честванията започнаха с отслужване на молебен. Първият паметник, на който на 14 януари пазарджиклии поднасят цветя е паметникът на ген. Брок, който води руските войски през река Марица.
200114f.jpg

Своето преклонение пред героите на Освобождението поднесоха с цвете пред паметниците кметът на Пазарджик Тодор Попов, Областният управител Стефан Мирев и заместник областните управители Йордан Кожухаров и Пeтър Белчев, народният представител Десислава Тодорова, общински съветници, представители на културните институции.
200114b.jpg

Тази година много граждани се събраха пед един от новите паметници в Пазарджик – този на загиналите военни кореспонденти. Председателят на Инициативния комитет за издигането на паметника Димитър Дамянов подчерта ролята на много художници, писатели, журналисти и фотографи, благодарение на които факти от историята ни са достигнали до нас. Пред паметника днес склониха глава представители на Историческия музей, на Ансамбъл за народни песни и танци „Пазарджик“, Районното управление на образованието, ученици от общежитието при СУ „Г. Бенковски“ и ученици от СУ „Г. Брегов“ под ръководството на техния ръководител Илия Михайлов.

Цветя бяха поднесени също пред паметника на ген. Гурко и на Ованес Съваджъян, който спасява Пазарджик от масово опожаряване, каквото бягащите турци правят в другите населени места.
200114d.jpg
200114c.jpg
200114e.jpg


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2053Време за изпълнение: 0.6506 сек., 0.5780 от тях за заявки.