RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Община Ракитово предсрочно прекратява договора с „Чепино автотранспорт“
Ракитово
Община Ракитово води преговори с нов превозвач, който да поеме обществения транспорт в трите населени места. Това съобщи кметът на общината Костадин Холянов във връзка с наболелия проблем с автобусните превози в Ракитово, Костандово и Дорково.
   
 Кметското ръководство е наследило сключен договор № 26-265/24.08.2015 година за възлагане изпълнение на превоз с автобусен транспорт за автобусни линии от Общинска транспортна схема и автобусни линии от Областна транспортна схема - квота на Община Ракитово за обществен превоз на пътници срещу заплащане с автобусен транспорт по автобусни линии, както следва: Ракитово – Костандово – Дорково и Велинград – Ракитово. Съгласно този договор превозът е възложен на ,,Чепино автотранспорт‘‘ ЕООД гр. Велинград.  Договорът е за срок от 5 години, считано от датата на подписване, т.е. в сила е до 24 август 2020 година.
 
 След като през месец декември миналата година в Община Ракитово постъпват сигнали от граждани за липса на транспорт по линията Ракитово – Костандово – Дорково, както и по линията Велинград – Ракитово, Община Ракитово в качеството си на възложител извърши проверки относно спазването на разписанието на превозите. Констатирано е – неизпълнение на  курсове и неспазване на разписанието на превозите, като за проверките са съставени констативни протоколи. Многократно са провеждани разговори с фирмата- превозвач по отношение на това.
 
 За да защити интересите на гражданите на трите населени места и възможността им да пътуват с автобуси до Велинград и обратно, както и между трите селища, с писмо с изх. номер 26-29/17.01.2020 г. Община Ракитово в лицето на кмета Костадин Холянов отправи едноседмично предизвестие за предсрочно прекратяване на договора. Писмото е връчено на превозвача на 17.01.2020 г., като срока на предизвестието изтича  на 24.01.2020 г.  Община Ракитово е в преговори с нов превозвач, коментира кметът на общината Костадин Холянов.
  
 
 
 
 Тази страница е видяна: 1088

 Публикувано от: pamedia на петък 24 януари 2020 - 14:27:58

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Общината прекратява договора за концесията на газстанция в Пазарджик
Кметът на община Велинград започна поредица срещи с гражданите, първата беше в Чепино
Кметът на Велинград д-р Коев и министър Нено Димов подписаха договора за изграждане на сепарираща и претоварна станция за отпадъците на Велинград и Ракитово
Община Пазарджик подписа 5 договора по проекта за устойчиво градско развитие
Община Пазарджик ще прехвърли 9 язовира на държавата, разваля и 3 договора с неизрядни концесионери
Община Ракитово ще връчи почетни плакети за принос в музикалната култура на Ракитово на Иван Елкин и Георги Холянов
НОИ прекратява програмата за рехабилитация на 15 октомври
Кметът едностранно прекратява договор с концесионер
Община Ракитово дарява 500 лв. на бедстващите от с. Бисер
Община Ракитово избра нов автобусен превозвачТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5136 сек., 0.4513 от тях за заявки.