RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
На Областен етап от Националната конференция „Хуманизъм и вяра“ отличиха добрите практики в областта на духовността и нравственото възпитание на децата
Пазарджик
През последните две години Министерството на образованието и науката в сътрудничество със Синдиката на българските учители провежда обучение на деца и ученици в извънкласни дейности по православно християнство.
За да бъдат представени пред обществеността добрите практики в областта на духовността и нравственото възпитание на децата и учениците, се предвижда те да бъдат популяризирани в няколко етапа – областни форуми и шест регионални конференции на тема „Хуманизъм и вяра“.
На 17 февруари 2020 г. в град Пазарджик под ръководството на началника на РУО-Пазарджик  Валентина Кайтазова се проведе областния етап на конференцията, в която взеха участие всички ръководители на групите по православно християнство. Специални гости бяха  Недка Чолакова-представител на Пловдивска митрополия, Гинка Кръстанова от СБУ, госпожа Румяна Зяпкова-представител на архиерейско наместничество в Пазарджик, свещенослужители.
Добрите практики бяха оценявани от жури и представени в три групи - начален, прогимназиален и гимназиален етап.
В начален етап на първо място беше отличена Милена Кочева от НУ „Васил Друмев”, гр. Пазарджик, ОУ „Любен Каравелов”, гр. Пазарджик, ОУ „Св. Климент Охридски”, с. Мокрище”, общ. Пазарджик. На второ място се класира Росица Галчева – Пейчинска от СУ „Г. Бенковски“, гр. Пазарджик, а на трето място Мария Мирова, Петя Грозданова, Таня Гаралова от СУ „Св. Кл. Охридски“, гр. Ракитово. Много добро впечатление направи и представянето на Стоянка Чардакова и Цветанка Каменска от ОУ „Отец Паисий“, с. Попинци, общ. Панагюрище.
В прогимназиален етап на първо място беше класирана Красимира Гешева и Емилия Апостолова от ОУ „Васил Левски“, с. Величково, общ. Пазарджик, а на второ място Мариана Стоянова от ОУ „Хр. Смирненски“, гр. Пазарджик.
В гимназиален етап на първо място беше отличена Йорданка Василева от СУ „Хр. Ботев“ и ЦПЛР-Детски комплекс.

По време на конференцията, която се проведе в СУ „Г. Бенковски“, гр. Пазарджик беше разположена експозиция с предмети изработени от учениците на учителките Милена Кочева и Йорданка Василева, сред които много икони и препис на „История славяноболгарская“.
 На 28 февруари 2020 г. отличените добри практики ще се състезават на регионално ниво в град Пловдив, а  на 10 април 2020 г. ще се проведе националният етап на на конференцията.


Тази страница е видяна: 683

 Публикувано от: pamedia на сряда 19 февруари 2020 - 16:06:54

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В „Асарел-Медет“ отличиха най-добрите в професията и юбилярите по стаж
Добрите практики и допусканите грешки обобщи ОИЦ Пазарджик в последната си среща от II информационен цикъл
Камарата на строителите ще обсъжда във Велинград добрите практики и индикаторите за измами при усвояване на европейските фондове
Велинград е домакин на Националната конференция по балнеология
До 8 февруари общинските организации на ГЕРБ номинират делегати за Националната конференция на партията
Над 50 доклада, посветени на историческото развитие на Родопите, представят на националната конференция „ Родопа планина – земя на богове, хора и храмове”
Пазарджик ще е домакин на Областна конференция „Децата и големия свят”
Местата в детските ясли в областта са повече от децата
В МБАЛ „Пазарджик“ отличиха акушер-гинеколози
Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ за очаквания „Закон за училищното образование и предучилищно възпитание“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5070 сек., 0.4505 от тях за заявки.