RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Седмица за Апостола в НУ „Васил Левски” – Пазарджик
Пазарджик

Цяла седмица продължават инициативите, посветени на Апостола в НУ „Васил Левски”. На 19 феврурари училището отбеляза патронния си празник с рецитал за Апостола и концерт, а в предишните дни бяха проведени викторина за Апостола, рецитал в ДНА-Пазарджик, учениците участваха в състезания със свои съчинения и стихотворения. Финалът на тържествата беше големият концерт в зала „Маестро Г.Атанасов”, който традиционно се провежда в две части – първата е изцяло посветена на Апостола, а във втората част, посветена на Патронния празник на училището, се изявяват всички таланти – децата пяха, танцуваха, рецитираха и се забавляваха.
Каталина Спасова

Рециталът за Левски започна с приветствено солово на директора на училището г-жа Каталина Спасова. „Прекланяме глава пред делото на Левски пред неговия нелек и саможертвен път за благото на Родината. Всички ние трябва да се грижим споменът за него да не угасне, защото героите на България не трябва да бъдат забравяни, нито делата им, нито думите им. Той е близо до най-чистите, до най-откровените – до нашите деца! Нашите деца, които ще пораснат и които трябва да запазят урока по родолюбие на Апостола!”, каза Каталина Спасова. В словото си тя припомни заветите на Левски и с гордост заяви, че възпитаниците на училището ги знаят и ги пазят. „Левски е пример за подражание как да съхраним човещината в душите си, как да бъдем полезни за обществото сега и за идните дни, пример, че трябва да имаме воля и сила да вървим напред независимо от изпитанията, пример и за това, че е необходимо да бъдем нетърпеливи, но и непреклонни, когато преследваме своите цели. Историята е отсъдила вечна младост на Апостола. Той и сега живее в нашата кръв, в нашите мисли, в нашата съвест и в нашите сърца. Той, българският Апостол, и днес ни е нужен и върви заедно с нас в устрема ни да сътворим на дело неговия завет!, каза още Каталина Спасова.

В НУ „Васил Левски” висококвалифицирани преподаватели обучават 294 ученици в 12 паралелки и една предуичилщна група. Училището разполага с модерен компютърен кабинет, физкултурен салон и трапезария. Изучава се чужд език - английски, има 6 клуба по интереси, спорт и музика, а децата са  първенци в много олимпиади, състезания и викторини.
ou_vlevski2020e.jpg
ou_vlevski2020d.jpg
ou_vlevski2020b.jpg


Тази страница е видяна: 491

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 20 февруари 2020 - 12:07:49

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Държавен архив – Пазарджик:
180 години от рождението на Васил Левски
Делото на Апостола на свободата през погледа на неговия племенник Бочо Загорски
Площад „Васил Левски“ се изпълни от желаещи да се поклонят пред Апостола /видео/
ГЕРБ-Пазарджик почете паметта на Васил Левски
Уникална снимка от откриването преди 120 години паметника на Васил Левски в София се съхранява в Държавен архив - Пазарджик
Пред паметника на Левски в Стрелча кметът припомни за трите визити на Апостола в средногорския град
На 21 юли в Пещера ще бъде открит паметник на Васил Левски
В Стрелча днес се открива изложба, посветена на Васил Левски
Възпоменателно честване в Стрелча на 139 години от обесването на Васил Левски
Почетен караул пред паметника на Васил Левски в Стрелча
Утре Хебър посреща Добруджа в зала “Васил Левски”

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5698 сек., 0.4855 от тях за заявки.