pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Спешно заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавирус COVID-19
pamedia , неделя 08 март 2020 - 23:39:14 // коментари: 0

Пазарджик
Кризисният щаб за борба с коронавируса в област Пазарджик проведе спешно  заседание тази вечер, след потвърдените по-рано днес първи случаи на COVID-19 в областите Плевен и Габрово.
      Областният управител Стефан Мирев запозна членовете на щаба с разпоредените от днес мерки от министъра на здравеопазването за всички административни области в страната. Те са сведени за изпълнение от държавните институции и общинските администрации в област Пазарджик.
-    Преустановяват се посещенията на културни мероприятия, в това число и кина;
-    Спортните мероприятия да се провеждат без публика;
-    Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца;
        На регионалните здравни инспекции е разпоредено да създадат организация съвместно с лечебните заведения за осигуряване на леглови резерв, както и за организация на работа на медицинския персонал. Остават в сила въведените противоепидемични мерки, във връзка с обявената грипна епидемия в цялата страна до От днес, включително, и след края на грипната ваканция, като превантивна мярка срещу разпространението на грип,  остри респираторни заболявания и възможни случаи на COVID-19,  се преустановяват училищните събития, пътувания, екскурзии и посещения на обекти, извън учебните заведения на територията на цялата страна. Отлагат се и планираните състезания и олимпиади, няма да се осъществяват квалификации и обучения на преподавателите до разрешение за провеждане на масови мероприятия от Националния оперативен щаб.
Областните управители, кметовете на общини и органите на МВР оказват пълно съдействие като създадат организация за осъществяването на контрол по изпълнение на разпоредените мерки.
В  проведеното заседание участваха зам.-областният управител Йордан Кожухаров, управители на болници, ръководители и представители на: РЗИ, РЗОК, ЦСМП, РУО, ОДМВР, ДАНС, общински администрации, Областен съвет на БЧК, Сдружение на обшопрактикуващите лекари, Регионална колегия на БЛС.


ПазарджикОбратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1093Време за изпълнение: 0.5097 сек., 0.4350 от тях за заявки.