RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Съветниците приеха декларация във връзка с извънредното положение
Пазарджик
Без присъствието на граждани и кметовете на населените места Общинският съвет в Пазарджик проведе извънредно заседание във връзка с наближаващи срокове за корекции по два проекта. Първият се отнася за подмяната на уличното осветление по т. нар. "Норвежки фонд", от който са поискали сключването на споразумение с партньор от страната донора. Таково споразумение с норвежки партньор носи точки за самото класиране, каза кметът Тодор Попов и  поясни, че още от самото начало има такъв, но указанията са да има и решение на Общинския съвет.
Другото изменение е във връзка с кандидатстването на Общината  по проектно предложение "Изграждане на център за работа с деца и приют" по ОП "Региони в растеж", като изискването е да има решение, че в петгодишен период не само не може да бъде прехвърляна собствеността на обекта, но и институцията няма да бъде закривана.

С уговорката, че излишна паника и истерия не трябва да има, но  не трябва да се подценява ситуацията и да се проявява по нашенски бабаитлък, общинският съветник Димитър Петков предложи текст на декларация по повод ситуацията с корона вирус и въведеното извънредно положение, който бе гласуван единодушно.

Декларацията гласи:

"1.Подкрепяме усилията и строгите ограничителни мерки, въведени от държавните институции и насочени към запазване здравето и живота на българските граждани.
2. Призоваваме жителите на община Пазарджик стриктно и безприкословно да изпълняват всички указания на упълномощените представители на държавната власт.
3. Всички общински звена и контрагенти да продължат да изпълняват стриктно служебните си задължения извънредните условия. "

На влизане в зала "М-ро Г.Атанасов", където заседава местният парламент, на съветниците се предлагаха  маски, ръкавици и дезинфектант. Според Евтим Янев предлаганите маски са противопрахови, каквито се носят при извършване на строителни работи. Голяма част от съветниците имаха свои предпазни средства, а други останаха  по време на цялото заседание без маски и на разстояние през стол, въпреки че залата позволяваше да бъдат на значително по-голяма дистанция.
Пазарджик
Тази страница е видяна: 1043

 Публикувано от: pamedia на понеделник 16 март 2020 - 15:24:59

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Единодушно съветниците приеха зоните за въздействие
1400 търговци получиха разрешение за неотложно плащане по време на извънредното положение
Общинските съветници на Велинград приеха декларация срещу добива на волфрам, призовават и колегите си от Западни Родопи
Тодор Попов: След отмяна на извънредното положение започваме саниране на малките сгради
Събрание на Областния комитет на ВМРО анализира периода на извънредното положение и обсъди идеи за бъдещата си дейност
Националният и местните омбудсмани приеха декларация срещу оказван натиск срещу колегата им от Бургас
Декларация на реформаторите по повод увеличението на средствата за образование и във връзка с Международния ден на учителя
Декларация на „Зелени Балкани“ във връзка с кампанията срещу промените в Закона за горите
Съветниците не приеха имотите в селата да се управляват от кметовете на селата и те да получават 30% от приходите от тях
Съветниците не гласуваха осъдителна декларация срещу кметаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6873 сек., 0.6012 от тях за заявки.