pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Община Пазарджик изяснява подробно кои обекти могат да работят в условията на обявеното извънредно положение
pamedia , понеделник 16 март 2020 - 21:41:49 // коментари: 0

pz600_shishman.jpg


Във връзка с множеството запитвания относно работата на търговски обекти на територията на град Пазарджик и общината, от община Пазарджик напомнят, че това е определено в Заповед № РД-01-124/13.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването.


Всички търговски дейности, различни от увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ, с изключение на банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките в тях, продължават да функционират по досегашния си ред при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Това означава, че в тях трябва да се избягва струпването на хора и периодично да бъдат дезинфекцирани повърхностите и проветрявани помещенията.

Контролът на тези разпореждания се упражнява от съвместни екипи на Областна дирекция за безопасност на храните, Регионална здравна инспекция и МВР. Сигнали могат да се подават на тел. 112 и телефоните на ОДБХ и РЗИ.
Целия текст на заповедта може да видите тук: https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/13/rd-01-124-vuvejdane-protiepidemichni-merki.pdf, уточняват от местната администрация.
pz_kino_ml_gvardia.jpg


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1550Време за изпълнение: 0.3813 сек., 0.3393 от тях за заявки.