RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Попълнените нови образци декларации ще се събират от служителите на КПП
Пазарджик
   Служителите на структурните звена от ОДМВР-Пазарджик са ангажирани активно с осъществяване на мерките за ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик. Ежедневно на база на получена информация се извършват проверки за спазване на установената карантина на лица, прибрали се или прибиращи се от рискови държави. При необходимост се оказва пълно съдействие на здравните власти в лицето на РЗИ и лечебните заведения в областта, а за установени нарушения се уведомява и прокуратурата
  
На входно-изходните артерии на гр.Пазарджик са разположени  8 КПП, на които са извършват проверки на влизащите и излизащите от областния град. Тъй като работата на екипите е денонощна, изключително натоварена и при променящи се метеорологични условия, в помощ на полицаите от Районно управление-Пазарджик се изпращат регулярно техни колеги от ОДМВР и съседните районни управления.
Както вчера следобед стана ясно, се променя формата на декларацията за пътуващите. Новата бланка е публикувана на сайта на МВР www.mvr.bg.
Промяната е относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност. В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в точка 3.  Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство с издадените от работодателите до този момент служебни бележки или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си.
 
Попълнените нови образци декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни.
   
Гражданите, които пътуват по други неотложни причини /извън това да отидат по работните си места/, представят лична карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП.
   
С приоритет се пропускат автомобили на здравни и лечебни заведения, специализирани автомобили на пожарната, „Спешна помощ” и други държавни органи, аварийни екипи от енергоснабдяване и ВиК дружества.
  
Всички служители на Министерството на вътрешните работи, работещи в областта, създават възможността от това работещите граждани да се придвижат навреме до работните си места, за да може така важната за всички ни икономическа дейност да не спира. Благодарим ви за проявеното разбиране и доброто отношение към полицейските органи по време на проверките.
Ако не се налага да пътувате, си стойте в къщи и се пазете !!!   

   
 Тази страница е видяна: 243

 Публикувано от: pamedia на сряда 25 март 2020 - 12:06:39

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Нови срокове за подаване на осигурителните декларации образец 1 и 6
Има промени в секциите в Пазарджик - има нови секции, секции с нови граници и на нови места
Бойко Борисов: Факт е, че заводите не само не си отиват, но все нови и нови откриваме
Кметът пред съветниците за всичко, което предстои. Ще има нови данъци и нови санирани блокове
Йордан Младенов поздрави служителите в структурите на МВР
Служителите в затворите ще протестират отново на 10 януари
„Тролейбусен транспорт“ обяви поръчка за 6 нови нови тролея
Организацията на служителите в Окръжен съд - с грамота за активна дейност
И в Пазарджик събират подписи за референдум
Кметът на Велинград поздрави служителите си за Деня на обългарската общинаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5627 сек., 0.4820 от тях за заявки.