RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Над 2 милиона лева дарения от предприятия от минната индустрия за борбата с COVID-19


Българската минно-геоложка камара стартира в началото на месец април дарителска кампания за набиране на средства за осъществяване на въздушен транспорт до и от Китай. С дарените средства Министерството на здравеопазването ще заплати извършването на два полета по направление София-Пекин-София, с които ще бъдат доставени медицинско оборудване, тестове, консумативи и лични предпазни средства, предназначени за безвъзмездно предоставяне на лечебни заведения в страната за подпомагане лечението на граждани, заболели от COVID-19 на територията на Република България.

Българската минно-геоложка камара, заедно с водещите компании в сектора, „Минстрой холдинг“ АД, „Геотехмин“ ООД, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД, „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД и „Асарел-Медет“ АД вече са осигурили необходимите средства в размер на над 530 500 лв. Дарението е в полза на Министерството на здравеопазването за нуждите на доставките на медицински стоки.
Това дарение на българската минно-добивна общност е още един израз на ангажимента на бранша към обществото, работата и усилията на стотици български лекари, медицински и помощен персонал, в борбата с вируса на национално и регионално ниво, се казва в съобщение на камарата до медиите.
От началото на епидемията предприятията, обединени от Българската минно-геоложка камара, подпомагат здравната система да се справи с огромния стрес чрез индивидуални дарения по места. До момента общият размер на средствата, предоставени безвъзмездно от „Асарел-Медет“ АД и фондация „Лъчезар Цоцорков“, „Асарел Инвестмънт“ АД, „Геотехмин“ ООД, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД, „Елаците Мед“ АД, „Минстрой холдинг“ АД възлиза на над 1 500 000 лв., предоставени под формата на финансови средства или консумативи към болнични заведения в столицата и по регионите, където дружествата осъществяват дейността си. Съвкупно даренията на бранша към момента надхвърлят 2 млн. лева.
Сред дарените институции и организации са: Министерство на здравеопазването, Български червен кръст, УМБАЛСМ „Пирогов“, Военно-медицинска академия, УМБАЛ „Александровска“, УМБАЛ „Света Анна“, УМБАЛ „Св. Екатерина“, УМБАЛ „Свети Георги“, УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ”, МБАЛ „Пазарджик“, МБАЛ „Добрич“, СБАЛАГ „Майчин дом“, УМБАЛ „Св. Марина“, МБАЛ „Пирдоп“, МБАЛ „Живот+“ – Крумовград, МБАЛ „Уни Хоспитал“ – Панагюрище, ДКЦ 1 – Панагюрище, Български лекарски съюз, филиалите на центровете за спешна медицинска помощ в Пирдоп, Крумовград, Брезник, болниците в Елин Пелин, Етрополе, Луковит, Златоград и Мадан.Тази страница е видяна: 238

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 23 април 2020 - 15:19:32

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Над 10 хиляди проекта за 84 милиона лева са подадени до момента за безвъзмездната помощ за микро и малките предприятия
EVN България дарява средства в подкрепа на българските медици в борбата им с COVID-19
Директорът на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова - с поздрав към хората на първа линия в борбата с COVID-19
Магистър-фармацевтите с призив към гражданите: Пазете ни, ние също сме на първа линия в борбата с COVID-19
ГЕРБ-Панагюрище направи дарения за над 6000 лева
Четири общини са получили 55 хиляди лева от санкционирани от РИОСВ предприятия
Фондация “Лъчезар Цоцорков” подкрепя борбата с COVID-19 с дарение на лични предпазни средства и експресни тестове
МБАЛ-Велинград обяви сметка за дарения за подготовката за прием на болни с COVID-19
Герберите в Панагюрище осигуриха дарения за културни и социални инициативи за над 2 хиляди лева
На спешна среща кметът на Пещера, председателят на ОбС, директорът на МБАЛ „проф. Д. Ранев“ и общопрактикуващите лекари обсъдиха по-строги мерки в борбата срещу COVID-19Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5709 сек., 0.4907 от тях за заявки.