RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Утре шофьорите да карат с повишено внимание в тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“
Пазарджик
    Утре – 28 април, през светлата част от деня движението в тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“ ще се осъществява двупосочно в тръбата за Бургас. Трафикът в посока София ще бъде ограничен поради извършване на оглед за предстоящото разработване и внедряване на интелигентна транспортна система по автомагистралата.
    Проектът предвижда на АМ „Тракия“ да бъдат монтирани 40 бр. електронни информационни табели (Variable message signs), по 20 бр. във всяка посока. Чрез тях шофьорите в реално време ще се информират за възникнало събитие на пътя, което е бърза, надеждна и високотехнологична възможност за своевременно уведомяване на шофьорите за актуалната пътната обстановка, въведените ограничения и алтернативните маршрути.
    В тунел „Траянови врата“ ще бъде изградена уникална за България интелигентна система за автоматична идентификация на инциденти (Automatic Incident Detection – AID). Тя ще позволи чрез система от подвижни бариери да се управлява и пренасочва трафика в една от двете тунелни тръби, така че при настъпване на инцидент в едната тръба, трафикът да се пренасочва по другата. Съоръжението ще бъде с ново LED осветление, електронни информационни табели, светофарни уредби, хоризонтална и вертикална сигнализация, метеорологични станции при порталите на съоръжението и др.
    Ще бъдат монтирани и камери за измерване на средна скорост и мониторинг на трафика на определени участъци от АМ „Тракия“. Целта е повишаване безопасността на движение и спазване на ограниченията на скоростта. Друга новост е монтирането на сензори за претегляне на моторните превозни средства в движение (Weigh in motion). Това ще позволи да се филтрират претоварените превозни средства и да се даде възможност за повече на брой, по-бързи и по-ефективни проверки. Очаква се по този начин значително да се намали износването и увреждането на пътната настилка и съоръженията на автомагистралата.
    Проектът се съфинансира от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие. Целта е повишаване безопасността на движение по автомагистралата, спазвайки последните директиви на Европейския съюз.
    Изпълнител, след процедура по ЗОП, е Обединение „ИТС Тракия“, в което участват „Алтимате“ - Букурещ, и СИСКОМ Инженеринг ЕАД. Стойността на договора е 7 261 000 лв. без ДДС. Строителният надзор е възожен на Обединение „Транс Техникъл“. Договорът им е за 88 980 лв. без ДДС.
Срокът за разработването и внедряването на системата по договор е 30 юни 2022 г.

 
 
 
 
 


Тази страница е видяна: 315

 Публикувано от: pamedia на понеделник 27 април 2020 - 15:01:13

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
От понеделник шофьорите да карат с повишено внимание между 117-ти км и 119-ти км на АМ „Тракия“
На 11 и 12 октомври движението в тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“ ще е двупосочно в тръбата за Пловдив
Движението в тунел „Траянови врата“ утре ще е ограничено в посока София
Утре движението през тунел „Траянови врата“ ще се извършва в едната тръба
Утре замерват пътната настилка в тунел „Траянови врата“, движението ще е ограничено в посока София
Утре шофьорите да карат внимателно при 160-ия км на АМ „Тракия“ в посока Бургас
Ограничение на движението в тунел "Траянови врата" и утре
Шофьорите да се движат с повишено внимание по пътя между селата Поибрене и Оборище
На 18 юли движението в тунел „Траянови врата“ ще е двупосочно в тръбата за София
С повишено внимание по АМ „Тракия“ между 106-ти и 126-ми км - след Пазарджик до Пловдив. Ще се изкърпва настилкатаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5375 сек., 0.4576 от тях за заявки.