RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Т. Попов: Ние трябва да свикнем да живеем с мисълта, че хората правят и добри дела
Пазарджик
След множество въпроси, предложения и реплики на извънредното си заседание  съветниците гласуваха единодушно отмяната на решението за продажбата на общинската гора в землището на с. Црънча - условието, поставено в писмото за дарение от фирмата на Делян Пеевски "Интръст". 
  
"Човекът е казал: Ако вие направите това, ще получите това. Това, което получавате, искам да отиде за това. Други условия никакви няма. И моля да спрат всякакви спекулации по тоншение на това, че щяло нещо да се случва, че той щял да бъде възмездяван по някакъв начин и т. н. Ние трябва да свикнем да живеем с мисълта, че хората правят и добри дела. Кой е извадил такива пари като този човек - добър или или лош. Ние тук не правим морална оценка. Когато фактите говорят и боговете мълчат. Като видя някой ден Иво Прокопиев да извади 5 лева, ще му стисна ръката и на него. Колко богати хора има в България? Хора, които имат огромни финансови средства. Ако са направили, моите извинения, но поне аз не съм чул. Колеги, нека да бъдем прагматични и да проявим уважението, което заслужава всеки един дарител, независимо дали тоой е голям или малък. Тези, които са отговорни и имат сърце, имат отношение към хората, правят необходимото, за да помогнат с каквото могат в тази кризисна ситуация. Всички останали стоят, коментират и дават акъли."
Така кметът Тодор Попов отговори на предложенията за създаване на временна комисия, която да контролира средствата от дарението, искането за обсъждане и гласуване на договора за дарение, въпросите дали има други условия, освен записаните в предложението до Община Пазарджик. Той се съгласи в допълнителен разговор с дарителя да поиска с част от средствата за с. Црънча да бъде ремонтирана спортната площадка в училището и първият му етаж, за който има намерение да бъде превърнат в учебен център.
Тодор Попов сподели, че освен с дарителя е разговарял и с министър-председателя Бойко Борисов, който е препоръчал да се намери решение, за да могат хората да са спокойни.
   
"Всичко ще бъде както трябва. Ще се съобразим с волята на дарителя и с това, което се иска. Нашата идея е глобална. Нашата идея е  там да направим един хубав парк и на празника на Св. Георги, на празника на селото, всяка година да правим големи тържества. Да стане център, в който се събират много хора." Така Тодор Попов обясни виждането си какво предстои, като поясни, че след като кметът на селото обсъди предложенията на мстните, заедно ще изготвят плана за действие.
   
Общинските съветници гласуваха и предложението на Евтим Янев за актуването на терена от частна отново в публична общинска собственост.


 
 
 
 


Тази страница е видяна: 433

 Публикувано от: pamedia на понеделник 11 май 2020 - 17:00:58

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: Днес повече от всякога трябва да оценим изключителната си привилегия да живеем свободно на едно от най-прекрасните кътчета на земята
Тодор Попов: Един кмет трябва да обединява хората, не да ги разделя
Цецка Цачева: Трябва да живеем със самочувствието, че сме претворили идеалите на Апостола
От Административен съд Пазарджик апелират справки по дела да се правят чрез сайта или по телефона
Янаки Стоилов: Масовото участие на хората по убеждения в изборите, ще намали дела на организирания вот
Преди сутрешното кафе трябва да се пие чаша вода, само 10% го правят
Какво трябва да знаят и правят учениците, завършващи седми клас
Т.Попов: Данъчните оценки трябва да се актуализират. Трябва да се въведе и данък "нива"
Доц. Стайко Спиридонов: Ако искаме България да не остане без лекари, трябва да се погрижим да осигурим по-добри условия на специализантите по медицина
Тодор Попов връчи наградите на 10-те най-добри спортисти /галерия/Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.7634 сек., 0.6803 от тях за заявки.