RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
РИОСВ-Пазарджик санкционира 11 фирми и две физически лица за нарушения на екологичното законодателство, през март и април
reka_boklutsi.jpg

През март и април 2020 г. експертите и специалистите на РИОСВ-Пазарджик извършиха 47 проверки в 31 обекта, от които 24 са планови и 23 извънредни. Връчени са 5 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия и предприемане на мерки и са съставени 13акта.

За неизпълнение на условие от комплексно разрешително е съставен акт по Закона за опазване на околната среда на „Ди Ес Смит България”АД, както и на „Карскат”ЕООД (също по ЗООС), за неуведомяване на най-ранен етап на РИОСВ за инвестиционно намерение – разширение на основната дейност.

По Закона за управление на отпадъците са съставени девет акта – два на „Ресайкъл компани” ЕООД - за неизпълнение на условия от регистрационен документ, на „Екоинвестмънт” ЕООД - за неизпълнение на условия от разрешително за дейности с отпадъци, на „Пром Агро Трейд 68” ЕООД и на „Би Транс 2018” ЕООД, също за неизпълнение на условия от разрешително за дейности с отпадъци, на „Карскат” ЕООД за извършване на дейности с отпадъци без разрешително, на „Кабакчиев” ЕООД за нерегламентирано третиране на отпадъци. Още два акта са съставени на физически лица, за същото нарушение - нерегламентирано третиране на отпадъци.

По Закона за водите е съставен акт за установено административно нарушение –заустване на отпадъчни води със съдържание, превишаващо ИЕО, поставени в разрешителното за заустване на „Каучук” АД.

Съставен е акт и на „Ресайкъл компани” ЕООД - за разширяване на дейността в имоти, за които не е проведена процедура по Закона за биологичното разнообразие.

След намесата и по предписания на РИОСВ-Пазарджик, през м. март и м. април са почистени от битови и строителни отпадъци – частен имот в с. Говедаре, общ. Пазарджик, еко пътека в м. „Огледалото”, близо до гр. Стрелча, новообразувано сметище в покрайнините на с. Дюлево и нерегламентирано сметище в района след кръстовището за гр. Брацигово и с. Капитан Димитриево, в посока гр. Пещера.

   За периода са предприети действия по 19 сигнала и една жалба, съобщиха още от РИОСВ.Тази страница е видяна: 145

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 14 май 2020 - 15:37:16

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Глоби за кметове, фирми и физически лица след проверки на РИОСВ – Пазарджик
За платени доходи на физически лица се подават данни в НАП до 15 март
Екоекспертите от Пазарджик са съставили 4 акта и 39 предписания на фирми и лица за нарушения
Над 200 физически лица и десетки фирми са подали заявления за освобождаване от такса отпадъци за неползвани имоти, преди да е приета наредбата
513 нарушения на трудовото законодателство през декември 2011 г.
Между едноличен търговец и 2 физически лица са разпределени квотите за събиране на билки през 2014 г.
Сигнали за горене на гуми, за нерегламентирани сметища и замърсявания са подадени в РИОСВ-Пазарджик през април
По предписания на РИОСВ през март са почистени сметища до СУ „Д. Гачев” в Пазарджик и в землищата на Пещера, Лесичово и Церово
716 нарушения на трудовото законодателство за месец
РИОСВ Пазарджик ще санкционира с общо 12 хиляди лева „Биовет”АД, „ВКС” Пещера и „ВиК” Батак за измрялата риба в Стара рекаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6106 сек., 0.5267 от тях за заявки.