RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Съдът възстановява работата си без публика, стажанти и журналисти, ще се предоставят административни услуги на граждани
sad600_1.jpg

От 14 май съдилищата в Пазарджишкия съдебен район поетапно се връщат към нормалния си ритъм на работа, съгласно указания на Съдийската колегия на ВСС, приети с решение от 12 май 2020 г. Със заповед административните ръководители на институциите разпоредиха въвеждането на мерки за постепенно нормализиране на дейността в положение на продължаваща опасност от разпространяването на коронавирусна инфекция (СOVID-19) при спазване на стриктни епидемиологични мерки.


В Окръжен и Районен съд – Пазарджик ще се разглеждат наказателни, граждански и търговски дела от всички видове по предварително насрочен график като достъп до Съдебната палата ще имат страните по тях, техните пълномощници (адвокати и особени представители), призовани свидетели, вещи лица, преводачи, тълковници. Няма да бъдат допускани лица с външно проявена симптоматика на заболяването. Не е позволено присъствието на съдебни заседания на публика, стажанти и журналисти.

В Съдебната палата гр. Пазарджик през определения за граждани  вход ще бъдат допускани само лица с ръкавици и маски непосредствено преди започване на конкретното съдебно заседание, за което са призовани. При липса на лични предпазни средства, на входа на сградата ще им бъдат осигурявани такива, включително и дезифектант за ръце. Участниците в процеса ще изчакват реда си пред Съдебната палата гр. Пазарджик при спазване на дистанция и всички указания на здравните органи. Ограничението се налага до отпадане на опасността от заразяване с коронавирусна инфекция.

Остават в сила въведените правила за административната дейност на Окръжен съд – Пазарджик на „едно гише“ – приемане на книжа и справки по дела се извършва на Информационен център на партерния етаж на Съдебната палата от 9.00 ч. до  12.00 ч. и от 14.00 ч. до 17.00 ч.

Съдебните книжа могат да се подават от участниците в процеса с електронен подпис на e-mail: pazardzhik-os©justice.bg или по пощата и чрез куриер.

За Районен съд – Пазарджик приемането на книжа се извършва в ст.6, “Регистратура”, а справки от граждани и адвокати – на Информационен център. Гражданите могат да се снабдяват със свидетелства за съдимост всеки работен ден от 9.00 ч. до 12.00 ч. и от 14.00 ч. до 17.00 ч. Заявленията, заедно с платена държавна такса в размер на 5 лв. по сметка на Районен съд – Пазарджик, се подават в Бюро “Съдимост”, ст.13, ет.1.

Работното време на деловодството при Съдебно-изпълнителна служба на Районен съд – Пазарджик с граждани и адвокати е всеки делничен ден от 9.00 ч. до 12.00 ч. и от 14.00 ч. до 17.00 ч.

Окръжна прокуратура – Пазарджик ще предоставя административни услуги на граждани в ст.13, ет.1. Заявления за удостоверения и други документи могат да се подават всеки работен ден от 9.00 ч. до 11.00 ч. като получаването им ще се осъществява от 15.00 ч. до 16.00 ч.

На страните, адвокатите и вещите лица ще бъде предоставен достъп до делата всеки работен ден от 13.30 ч. 16.30 ч. в Зала №3 след предварително подадено заявление.

Връчването на съдебни книжа ще се осъществява от обединена служба „Призовки“ на Окръжен и Районен съд – Пазарджик като призовкарите ще бъдат снабдявани ежедневно с необходимия брой маски, ръкавици, предпазни шлемове и др. за безопасно извършване на дейността им.

Разрешението за достъп на страните до електронните папки по делата ще продължава да се дава от дежурен съдия от съответното отделение.

Прозрачността в работата на съдилищата остава наш първостепенен приоритет. За да компенсира отсъствието на представители на медиите в съдебната зала, пресслужбата ще уведомява журналистите предварително за предстоящи дела от обществен интерес и при наличие на такъв ще се дава допълнителна информация по електронна поща и чрез поместване на прессъобщение на интернет страницата на съда https://pazardzhik-os.justice.bg/.

sadpz_tabela.jpg


Тази страница е видяна: 199

 Публикувано от: pamedia на петък 15 май 2020 - 14:43:09

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Видеоекран информира за предлаганите от Община Ракитово административни услуги
52 лични асистенти ще предоставят по два часа социални услуги на 114 потребители по проект на Община Пазарджик
Възстановява се работата на гишетата за издаване на лични документи в Пазарджик
БЧК преустановява курсовете и ограничава работата с граждани
Съдът в Пазарджик продължава работата си с ученици по образователна програма
Представители на местните власти в Унгария почерпиха от опита на Пещера в работата с ромското население и социалните услуги за възрастни
Съдът отхвърли жалбата на 6 граждани от Септември срещу решението на ОбС за ВиК
Замря строежът на административни сгради в цялата Пазарджишка област
С подкрепата на Лайънс клуб Тракия - Пазарджик БЧК предоставят топъл обяд на 20 социално слаби деца и възрастни
Пред ентусиазирана публика волейболистите на „Хебър“ биха „Левски“ с 3:2Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.7478 сек., 0.6535 от тях за заявки.