pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
1400 търговци получиха разрешение за неотложно плащане по време на извънредното положение
pamedia , сряда 20 май 2020 - 13:29:33 // коментари: 0

Пазарджик
   Разрешения от Национална агенция за приходите за неотложни плащания в периода на извънредното положение са получили 1400 дружества. Чрез този механизъм на фирми, които са затруднени да обслужват задълженията си към бюджета и имат наложен от НАП запор на банкови сметки, се разрешава с част от постъпленията по тях да извършват неотложни плащания като заплати на персонала, плащания към доставчици и други подобни, а друга част отиват за погасяване на данъци и осигурителни вноски. 
От 21 май се възобновяват спрените по време на извънредното положение изпълнителни производства по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, включително провеждането на публични търгове, както и образуването на нови изпълнителни дела, напомнят от приходната агенция.
 „В периода на извънредното положение публичните изпълнители работиха гъвкаво и с пълно разбиране за сложната икономическа ситуация, в която се намира бизнесът. Правим всичко възможно и в момента действаме партньорски, като виждаме добросъвестно поведение при преобладаващата част от търговците в страната“, каза директорът на „Събиране“ в НАП Боряна Жилова.
 
 
 
 Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 227Време за изпълнение: 0.5415 сек., 0.4677 от тях за заявки.