RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Традицията за първото бебе бе спазена и на тазгодишния Празник на Пазарджик
Пазарджик
Кметът Тодор Попов обяви първото бебе, родено в деня на Пазарджик, на традиционната церемония от редуцираната прогарама за Празника на града заради пандемичната обстановка. Малката Теодора Загорова е второ дете в семейството на Ваня и Владимир Загорови. Тя е проплакала в 07 часа и 45 минути в УМБАЛ „ПЪЛМЕД“ ООД – МС „ЗДРАВЕ“ – Пазарджик.
Освен подаръка на щастливия баща на Теодора кметът на Пазарджик връчи и подаръци на децата, родени в предишните години в деня на равноапостолите Константин и Елена.

Празникът започна с тържествена литургия за благоденствие и здраве на града, отслужена от Константийския епископ Яков в храма „Св.Св. Константин и Елена“. От там литийното шествие извървя маршрута до централния площад "К. Величков", където кметът на Пазарджик издигна знамето на града.

В словото си той каза:

"Скъпи съграждани,
Днес, в деня на Светите равноапостоли Константин и Елена, празнуваме деня на нашия красив град.
Да, по-различно е! Предизвикателството, пред което сме поставени е голямо - за нас, за децата ни, за семействата ни, за града и общностите, в които живеем и работим.
Дълголетният ни град, отстоявал /преодолявал/ не една трудност през годините, гордо изправен на брега на Марица, отново ще устои. И това ще е благодарение на хората, които живеят тук. Жителите на Пазарджик са силни и горди! Те носят памет за достойни и борбени българи. Като онези първи търговци, заселили се на брега на реката с надежда за по-добър живот. Като нашите първи интелектуалци, запалили огъня на просвещението и отстоявали националните ни ценности и свободи. Като редица значими политици, изиграли важна роля в развитието на България. Като творците ни – музиканти, поети, художници, записани със златни букви в националното духовно богатство на България. Пазарджик е дал страхотни спортисти, които и днес са повод за нашата гордост. Пазарджик е град, в който са реализирали своите бизнеси именити фабриканти, предприемачи, индустриалци. Да не забравяме земеделските производители, които традиционно развиват успешно отрасъла и които са лидери в областта си. Тук винаги са живели уникални хора, иновативни, модерни за времето си, които са оставяли трайна следа в развитието на града ни във всички аспекти. Това духовно наследство ни задължава и ни прави по-отговорни. Всеки един от нас! Пред себе си – тук и сега, и пред децата ни! В Пазарджик почитаме дедите и историята ни, знаем кои сме били, кои сме и кои ще бъдем! И именно затова, гледаме с оптимизъм в бъдещето. Нашият хоризонт е зададен.
Сигурен съм, че доброто предстои, че с доброта и съпричастност ще си върнем това, което ни прави щастливи – здрав, пълноценен, изпълнен с усмивки живот!
Честит празник, Пазарджик!"

Празничните илюминации са обявени за 22.00 ч.


Пазарджик

Тази страница е видяна: 335

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 21 май 2020 - 15:05:17

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Момиченце е първото бебе в Пазарджик за 2016 г
Момченце на име Георги е първото бебе на Пазарджик /видео/
В Пазарджик се е родило първото бебе за тази година и последното за миналата
Силвестър Геров Шарков е първото бебе в Пазарджик за 2018 година
В 03 часа и 40 минути е родено първото бебе в “МБАЛ – ПАЗАРДЖИК” АД за 2019 година
Заместник-кметът на Панагюрище участва в ритуала „наричане“ на първото бебе
Последното за 2012 г. и първото за 2013 г. бебе ще си тръгнат с дарени от Общината комплекти за изписване
В АГ отделението на "Уни Хоспитал" проплака първото бебе
Проектът на бюджета на Община Пазарджик за 2015-та повтаря тазгодишния
И Стефан Мирев спази традицията за среща с бившите учители по повод 24 май

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5699 сек., 0.4883 от тях за заявки.