RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Линиите, на които са работили заразените работници от „КОСТАЛ“, са карантинирани за 24 часа
kostal_polu2.jpg

Във връзка с 14-те положителни проби на заразени с COVID-19 в предприятието на „Костал България Аутомотив“ в Пазарджик административният директор Свилен Таков даде информация за предприетите действия:
Миналата седмица в най-голямото предприятие на територията на област Пазарджик започна масово тестване на служителите с PSR тестове. Тестването реално започна по инициатива на ръководството на завода, веднага след възстановяването на работата след едномесечно прекъсване на производствения процес по време на извънредното положение. Припомняме, че през месец април заводът беше напълно спрял производствената си дейност заради затварянето на границите и липсата на поръчки, а работата беше възстановена в началото на месец май.
Хората дали положителен резултат, на възраст от 22 до 58 години, са в добро здравословно състояние и са под карантина. Нито един от тях не е настанен за лечение в болница. РЗИ проследява контактите на заразените служители и техните семейства, които не са само от Пазарджик, но и от други градове. Проследяват се контактите и на работното място.
„Производствените линии, на които са установени служителите с положителни проби са затворени незабавно за пълна дезинфекция. Карантинират се за 24 часа, съобразно предписанията на РЗИ.“ – коментира Свилен Таков, финансов и административен директор на „Костал България Аутомотив“ ЕООД.  Таков допълни още, че столовата за хранене на персонала е напълно затворена още с обявяване на извънредното положение в средата на месец март. От тогава до днес ръководството на завода подсигурява на служителите си пакетирана храна, която се раздава индивидуално. Стаите за почивка също са затворени – персоналът може да почива, да се храни, да пуши навън. Метеорологичните условия го позволяват. Допълнителни ограничителни мерки са въведени и в специализирания транспорт, с който служителите пътуват до и от работното си място. Наети са допълнителни автобуси, така че да пътуват през място и всички са задължително с предпазни маски, каза още Свилен Таков.  
Мерките по дезинфекция се осъществяват под надзора и в пълен синхрон с изискванията на здравните власти. Ръководството на завода не пести сили и средства, за да предпази здравето на своите служители. В предприятието работят общо 2 500  души. След 5-ти май на поточните линии са не повече от 400 човека. Тестването на служителите продължава. Резултатите от започналото епидемиологично проучване в завода ще даде насоки и ще определи по нататъшния режим на работа на най-голямото предприятие в Пазарджишка област. 

kostal_nn.jpg


Тази страница е видяна: 1190

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 21 май 2020 - 15:25:34

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
На среща на Екатерина Захариева във Ветрен започна прием на измамените120 работници в „Костал“
"Костал" приключва строителството на завода си в Пазарджик, набира работници и служители
За последните 24 часа са заловени 8 пияни шофьори, сред които и 23-годишна
От РЗИ информират за заразените по общини с доказан COVID-19
Удължава се извънредното работно време на кметства в Община Пазарджик до 17,30 часа за хората, които нямат адресна регистрация територията на селата
Всички кметства в Община Пазарджик ще издават извънредно на 21.03.2020 г. от 9.00 до 12.00 часа служебни бележки за хората, които нямат адресна регистрация на територията на селата
Двама иманяри, работили във Велинградско, са задържани с антични и средновековни предмети
Сред заразените е и анестезионолът д-р Димитър Иванов, шеф на ОАИЛ в МБАЛ Пазарджик
По общо 1365 случая на деца в риск са работили от „Социално подпомагане“ в област Пазарджик през 2018 година
И тази неделя ще има профилактика на тролейбусната мрежа, по линиите ще се движат автобуси

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.9825 сек., 0.9020 от тях за заявки.