RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Проект "Заетост за теб" ще подпомогне наемането на работа на 70 000 безработни
agentsia_zaetost.jpg

Стартира изпълнението на проект„Заетост за теб”, който се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 и ще се изпълнява от Агенцията по заетостта на територията на цялата страна. Предвижда се проектът да осигури заетост на 70 000 безработни лица.


Бюджетът на проекта е 160 милиона лева, от които е определена национална квота в размер на 50 милиона за приоритетно подпомагане на работодатели от сектора „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туристическа агентска и операторска дейност, както други дейности, свързани с пътувания и резервации“.

Останалата част от бюджета на проекта е разпределена на квотен принцип по общини съгласно равнището на безработица и броя на работодателите.

За целите на Проекта работодателите могат да кандидатстват за получаване на финансова помощ за срок до 3 месеца за обявени от тях свободни работни места, като следва да се спазват изискванията на Кодекса на труда.  За да се гарантира устойчивост, работодателят е длъжен да запази заетостта на 75% от подкрепените лица за период, равен на периода на субсидираната заетост.

На работодателите, които осигурят заетост по Проекта, ще бъдат покрити разходите за трудови възнаграждения за наетите лица в размер на минималната работна заплата, установена за страната, както и дължимите вноски за сметка на работодателите, начислени на база минималната работна заплата. Максималният размер на финансовата помощ по Проекта е в размер на левовата равностойност на 200 000 евро или 391 166 лв. съгласно Регламент 1407/2013, публикуван в Официален вестник на ЕС от 20.12.2013 г.Тази страница е видяна: 176

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 02 юли 2020 - 11:26:06

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
ИГА обучи по проект 12 безработни младежи и им осигури работа
От август до ноември ще бъде осигурена заетост за 101 безработни лица в Област Пазарджик по регионална програма за заетост
Бюрото по труда приема заявки за обучение и заетост на продължително безработни
Бюрото по труда в Пазарджик обяви процедура по насърчителните мерки за заетост на безработни
Шест приоритетни целеви групи на безработни са определени в Регионалната програма за заетост
Областната администрация е осигурила работа на 168 безработни лица
Безработни ще получават информация за работа чрез интерактивни терминали
Бюрото по труда приема заявки за разкриване на работни места за обучение и заетост на продължително безработни
600 безработни са намерили работа като екопатрули и общи и социални работници във Велинград
Бюрото по труда обяви процедури за преференции на работодатели по програми и насърчителни мерки за заетост и обучение на безработни лицаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5036 сек., 0.4283 от тях за заявки.