pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Кметът Попов раздаде лаптопи и таблети на деца и младежи от центровете за настаняване в общината
pamedia , петък 18 септември 2020 - 11:51:02 // коментари: 0

20200918a.jpg

Община Пазарджик защити проект по Целева програма за подпомагане на образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги /ЦНСТДМ/ с/без увреждания от I до XII клас. Проектът се реализира от Дирекция “Социални дейности” чрез договор с Фонд “Социална закрила”. Закупени са 15 броя таблети, 12 броя преносими компютри, две мултифункционални устройства, 5 рутера и е платена интернет такса до края на 2020 година. Оборудването ще подпомогне образователния процес на 27 деца и младежи на възраст от 9 до 18 години.


 „Реализирането на този проект ще обезпечи всеки един от вас с техническо средство – лаптоп или таблет, което да помогне на образователния процес. Искам нищо да не ви липсва, за да сте равнопоставени и да имате същите възможности като всички деца на вашата възраст“, каза кметът на община Пазарджик Тодор Попов, който лично раздаде устройствата  на децата от Центровете за настаняване от семеен тип, при спазване на всички противоепидемични мерки.

 В разговора с кмета децата се интересуваха дали ще могат да ползват техниката и за забавления. „Предимно ще се обучавате на тези лаптопи и таблети, но разбира се, трябва да има и баланс, най-важно е да ви бъдат полезни в учебния процес”, каза Тодор Попов. „Животът ви не е лесен, но вие се справяте изключително добре. Искам да поднеса своето уважение и към целия екип, защото те работят и ви помагат, а оценката за едно общество е как се отнасяме към по-различните и към тези, които имат нужда от подкрепа”, заяви още кметът.

Тодор Попов


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 843Време за изпълнение: 0.3787 сек., 0.3370 от тях за заявки.