RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Таня Благова: Сбъдва се една моя десетилетна мечта – започва строителството на модерна спортна база за младите хора на ПГИМ
pgim20200923a.jpg

В двора на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик по-рано днес беше даден официално старт на проект “Обновяване и модернизация  на регионална образователна инфраструктура чрез подобряване на материално-техническата база на 15 държавни професионални гимназии в системата на МОН в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, Пазарджик и София – област“ BG16 RFOP001-3.002-0017-C01, финансиран от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. В проекта са включени четири професионални гимназии от региона, чиито директори днес присъстваха на първата копка. Гости на събитието бяха още областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, началник на Регионално управление на образованието в Пазарджик  Валентина Кайтазова и Гергана Табакова, директор на дирекция Образование и култура, представители на фирмите изпълнителки на строителните дейности.
pgim20200923.jpg

В приветствието си началникът на Регионално управление на образованието в Пазарджик  Валентина Кайтазова представи дейностите, които предстоят по проекта в четирите професионални училища в региона. В Професионална гимназия по икономика и мениджмънт, гр. Пазарджик ще бъде изграден физкултурен салон, външна спортна площадка, предвидено е оборудване и осигуряване на достъпна образователна среда чрез изграждане на външен асансьор. В Професионална гимназия по строителство и архитектура, гр. Пазарджик финансирането е за вътрешен основен ремонт на ученическо общежитие,  и изграждане на достъпна архитектурна среда в основната сграда. В Професионална гимназия по механоелектротехника, гр. Пазарджик проектът е за основен ремонт на покрива на училището, изграждане на ограда на двора и спортна площадка. И в Професионална гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов“, гр. Велинград -  за нов физкултурен салон, за основен ремонт и саниране на училищната сграда, обновяване на отоплителната инсталация, ремонт на оградата и прилежащото дворно пространство, оборудване на кабинети с компютри, изграждане на лаборатории по физика, химия и обновяване на ученическата столова. „Всичко това е  продължение на националната ни политика за подобряване на материалната инфраструктура и условията в професионалните училища. Тук са ръководителите им, които години наред работиха за това. Надяваме се с това да покажем грижата, която осъществяваме за обучението и възпитанието на нашите деца”, каза Валентина Кайтазова.

Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев поздрави училищните ръководства на професионалните гимназиии за усилията им постоянно да подобряват средата, в която се обучават и възпитават младите хора и пожела на учителите и учениците успешна учебна година, а на строителите – да им е спорна работата.

Изпълнители на проекта са фирмите „Строймонтаж” ООД - Пазарджик и „Инфра проект” – Пловдив. Строителните дейности по проекта трябва да приключат до края на 2021 г за всички 15 учебни заведения в страната.

С нескрита емоция към гостите се обърна и директорът на ПГИМ – Пазарджик г-жа Таня Благова, която през последните години нееднократно и пред всички институции е поставяла въпроса за физкултурния салон и за спортната база в училището, който намира своето решение с този проект:

Чрез осъществяването на този проект ще се създадат условия за обновяване и модернизация на материално-техническата база, в която се обучават над 2 хиляди ученици.
Днешната церемония „Първа копка”  сбъдва една моя десетилетна мечта – започва строителството на модерна  спортна база за младите хора на ПГИМ. Една от първите ми амбициозни идеи като директор беше осигуряване на физкултурен салон. Затова разбирам вълнението на колегите директори на другите три гимназии. Обновяване, модернизация, ново строителство, условия за развитие на спорта и технологиите сред учениците, лаборатории, достъпна архитектурна среда – бих могла да продължа списъка с придобивки по Проекта за регионалната образователна инфраструктура, но особено значими за мене  са стъпките към новите условия за спорт на младите хора.
Защото училището винаги търси познанието, но това умствено развитие  без физическа активност не може да бъде достатъчно ефективен процес. Спортът дава на познанието простор, победи, празници, осигурява  му по-широки хоризонти, родени от единството на дух и тяло, на воля, сетива и ум”.

След приветствието си г-жа Благова спази традицията на менчето с вода, за да върви строежът по вода и покани областния управител Стефан Мирев и началникът на управлението на образованието Валентина Кайтазова да направят първата копка.

pgim20200923b.jpg


Тази страница е видяна: 1667

 Публикувано от: pamedia на сряда 23 септември 2020 - 12:42:19

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Съветът за младежка политика започва поредица срещи на младите с успели в своята професия хора
Тодор Попов: "Тенис за Пазарджик" ще прави модерна база на "Писковец" за всички тенисисти
Фирма РАИС започна строителството на нова производствена база в Пазарджик
Тодор Попов: До 4 години нито един град от мащабите на Пазарджик няма да има спортна база като нашата
Художественият ръководител на „Чудесия“ Таня Димитрова ще разпространява магията на българските хора в далечна Австралия
РИОСВ, община Батак и спортна база „Белмекен“– с приз от кампанията „Да изчистим България заедно“. Област Пазарджик – с най-много доброволци
В Лесичово ще се реализира проект за младите хора в общината
Започва строителството на нова социална детска градина в Пазарджик
Утре Тиков започва строителството на нов пазар и бензиностанция до новата автогара
Мирослав Стоянов дискутира с осмокласниците от мг-то по темата „Наркотиците и младите хора”.Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5676 сек., 0.4774 от тях за заявки.