RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Тодор Попов: Започваме санирането на още 21 жилищни сгради
tp_sanirane_bul_bia1.jpg

На официална церемония на бул. „България” в Пазарджик  днес , 13 октомври, беше даден старта на втория етап от програмата за саниране на малки многофамилни жилищни сгради по ОП „Региони в растеж“.


Мерките   за енергийна ефективност на сградата  на бул. "България" №№ 14, 16, 18 са на стойност 156 400,00 лв. без ДДС като строително-монтажните работи ще бъдат изпълнени от   "ЕКО ХИДРО - 90" ООД, гр. Пазарджик. Дейностите по упражняване на строителен надзор ще се изпълняват от „ЕС ДЖИ АР КОНСУЛТ” ЕООД, гр. Пазарджик.   


„Днес даваме старт на втория етап от проекта за саниране на малки многофамилни жилищни сгради. С първия етап, който включва 13 сгради, сме готови на 90% и днес стартираме вторият етап от 21 жилищни сгради. Откриването на строителните дейности е задължителна публична процедура от стартирането на проекта.“, заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов. Той отправи молба към живеещите в сградите, които ще се санират, както и към жителите на града да проявят търпение и разбиране за неудобствата, които са неизбежни при строително-монтажни дейности.

„Не може да отлагаме във времето строителството, но съм предупредил изпълнителите да се съобразяват с прогнозата за времето, особено когато отварят покривната част на сградата и ако има някакви проблеми, да спират работа, като преди това обезопасят всички открити пространства, за да може да няма неприятни емоции, и ако се случат подобни неща, отстраняването на щетите ще е за сметка на фирмата изпълнител”, обяви Тодор Попов. Той информира собствениците на жилища, че по проекта са включени само енергоефективни дейности и ако те имат желание да използват санирането за извършването на други строителни дейности, могат да се уговорят допълнително за това с фирмите изпълнители.

Главна цел на проекта е  повишаване на енергийната ефективност и достигане на най-малко клас на енергопотребление „С“ на жилищните сгради, подобряване на достъпа на хора с увреждания до сградите, конструктивно възстановяване и усилване.

„Изборът на цветовете, с които ще се боядисат жилищните сгради, зависи изцяло от собствениците им.“, каза още кметът на Пазарджик.

„Всяка от фирмите има съответните срокове, в които трябва да завърши обекта. За тази сграда срокът е 58 дни, така че за Коледа трябва да сме готови и вие ще разберете по сметките, които ще плащате, че това е полезно.” С тези думи кметът се обърна към живущите на бул. „България” 14-16-18. „Искаше ми се целият булевард да можеше да бъде обновен, но собствениците в някои сгради не успяха да се сдружат. Нека пожелаем успех на начинанието и в края на годината да се поздравим със завършени жилищни блокове, които, първо - ще променят физическата среда и облика на района, второ - ще бъдат полезни за хората с оглед енергийните им разходи и не на последно място -  ще имат удължен срок за ползване”, каза още Тодор Попов.

Саниране


Тази страница е видяна: 565

 Публикувано от: pamedia на вторник 13 октомври 2020 - 13:54:20

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: Санирането на поредните 14 жилищни сгради е хубав щрих в модерния изглед на града ни
Тодор Попов: След отмяна на извънредното положение започваме саниране на малките сгради
Тодор Попов: До 10 юни в Пазарджик започва санирането на малките сгради
Започна санирането на още 6 многофамилни жилищни сгради в Пещера
В Пещера с първи копки започна санирането на сградите на Общината , полицията, пожарната и още 4 жилищни сгради
Тодор Попов: Започваме модернизация на уличното осветление в Пазарджик
Тодор Попов на среща с жителите на Црънча: Започваме следващата седмица
Тодор Попов: Започваме изграждането на нова зала в Спортното училище
Тодор Попов: Започваме важни дейности по рехабилитация на пътната инфраструктура в Пазарджик
Тодор Попов: Започваме реновиране и на Градската градина, за да отговорим на очакванията на хоратаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5471 сек., 0.4893 от тях за заявки.