RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Тодор Попов: Стартираме последния етап от модернизиране на пречиствателната ни станция

Договор


„Днешният ден е поредният добър ден за нашата община, защото подписваме договор с нашите партньори от ДЗЗД "Пазарджик Е&E 2020", представлявано от господата Цветан Видолов и Калоян Теодосиев. С този проект стартираме последния етап на т. нар. азотно-фосфорно пречистване на нашата пречиствателна станция. Разширението предвижда доставяне, монтиране и пускане в експлоатация на технологично и друго оборудване, свързано с процесите на пречистване на отпадъчните води и обработка на утайките на пречиствателната станция. Паралелно с това изпълнителят трябва да осигури работата на съществуващите пречиствателни съоръжения, да изгради и реконструира всички външни покрития, съществуващи пътища и озеленяване.

Срокът на изпълнението но обществената поръчка e 18 месеца, а общата стойност на договора е близо 7 млн. лева без ДДС.“ Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов при подписването на договора.

Ивайло Манков
   Инж. Ивайло Манков
„Радвам се, че с този договор и с неговото изпълнение до края на следващата година и началото на по-следващата ние ще затворим цикъла на този тип дейности, свързани с екологичните проекти в нашата община, бих казал - и в региона, с оглед на това, че до края на тази година ние финализираме всички дейности, свързани с управлението на отпадъците - имам предвид рекултивацията на депото и изграждането на новата сепарираща и компостираща инсталации, а с приключването на този проект ще завършим всички дейности по отношение пречистването на водите. Ще имаме затворен цикъл от встъпването на мръсната вода в пречиствателната станция до нейното пълно пречистване и вливането в река Луда Яна.

Да пожелаем успех на нашите партньори, те спечелиха това състезание абсолютно коректно с всички най-добри показатели, които предполага една обществена поръчка. Показателен е фактът, че нямаше обжалване на процедурата. Нека още веднъж им пожелаем успех и след 18 месеца да прережем заедно лентата“, каза още Тодор Попов.

За значението на азотно-фосфорното пречистване говори и Ивайло Манков, инженер „Хидротехническо строителство“: „Този етап на разширение на пречиствателната станция дава наистина хубави параметри за бъдещето на Пазарджик, защото, първо, третичното пречистване отразява, т.е, премахва азота и фосфора и позволява животът в реките след това да продължи и, второ, това разширение позволява да се включат и близки населени места в тази пречиствателна станция с конектори, без да се изграждат нови съоръжения. С този проект ще изпълним основните критерии на ЕС за заустване на пречистващите се води в значими за региона реки като Луда Яна и Марица“.

Изпълнителят има ангажимент да свърже новите инсталации и съоръжения с вече съществуващите, да гарантира показателите за заустване и отстрани евентуално появилите се дефекти през следващата 1 година. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 18 месеца, общата стойност на договора е 6 989 704,43 лева без ДДС.Тази страница е видяна: 643

 Публикувано от: pamedia на вторник 20 октомври 2020 - 10:44:42

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: Разширението на пречиствателната станция е пореден щрих от изпълнението на приоритетите ни, свързани с опазването на околната среда
По сигнал за мъртва риба проверяват пречиствателната станция на „Биовет“ и градската пречиствателна станция
В Септември откриват Пречиствателната станция
Започна изпълнението на проекта за разширяване на пречиствателната станция
До началото на ноември ще е готов проектът за разширяване на пречиствателната станция
Окончателният вариант на проекта за разширяване на пречиствателната станция е за близо 40 млн.лв.
35 са финалистите в последния етап от кампанията “Избери своя евродепутат” на ПП Глас Народен
Екоминистърът преряза лентата на пречиствателната станция и 60 км водопровод и канализация в Панагюрище
Консорциумът „Щрабаг – Станилов“ ще строи язовир „Луда Яна“ и пречиствателната станция към него
Министър Ивелина Василева открива пречиствателната станция и обновената ВиК мрежа в ПанагюрищеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5665 сек., 0.4841 от тях за заявки.