pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
НПО похвали съда за работа по проект и за интернет страницата
pamedia , четвъртък 03 май 2012 - 17:03:19 // коментари: 0


Окръжният съд в Пазарджик получи благодарствено писмо от ръководителя на проект „Правосъдие близо до хората“ Георги Милков. Въпреки че проектът още не е приключил, неправителствената организация „Център на НПО в Разград“ благодари за доброто сътрудничество с Окръжен съд – Пазарджик в подкрепа на реформата в съдебната система на местно ниво.

 
Резултатите от двумесечното наблюдение по проекта показват видимо подобрение на визуализацията и информираността на гражданите чрез монтираните в Съдебната палата електронни табла и видеостени. Отчетено е, че интернет траницата е много добре разработена и организирана. Сайтът, освен че съдържа богата информация за дейността на съда, постановените съдебни актове и насрочените заседания, осигурява достъп и до регистъра с електронни досиета в реално време, което е нововъведение в нашата страна. Инсталирана е и звукова версия за хора със зрителни и двигателни затруднения.
Ръководителят на проекта е отправил и лична благодарност към председателя на Окръжния съд Ивета Парпулова за ангажимента й към проекта и организацията на работата по проекта на място в Пазарджик.
Проектът приключва на 1 юни, след което ще бъде представен и окончателният доклад за гражданското наблюдение, осъществило се в Окръжен съд – Пазарджик.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 564Време за изпълнение: 0.3860 сек., 0.3362 от тях за заявки.