RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Тодор Попов: Консорциум "Осветление- Пазарджик"ще подменя уличните осветителни тела
Пазарджик
„Днешният ден е един дългоочакван ден по отношение на физическата среда в Пазарджик, защото този договор и този проект го чакахме достатъчно дълго време. По обективни причини той се забави, тъй като това е грант, финансиран по т. нар. "Норвежки проект". Той се одобрява от норвежкото правителство. Те бяха доста взискателни, но слава Богу, всичко е наред.“
 Това сподели кметът на Пазарджик Тодор Попов непосредствено след подписването на  договора с консорциум "Осветление - Пазарджик", които спечелиха  обществената поръчка за подмяната на осветителните тела в града.
„По силата на този договор  ще бъдат подменени малко над хиляда  осветителни тела по вече оповестени централни улици в областния град.
Моята амбиция е до края на годината или посредством ЕСКО договор, или посредством нова обществена поръчка да стартираме подмяна на осветлението и в останалата част на града. По плана за развитие има още достатъчно средства, отделени и за улично осветление по отношение лота за енергийно осветление на страната. Така че ще се възползваме максимално от тези средства, които ни се предоставят. Надявам се до края на 2022 година  целият град и всички села в общината да бъдат с подменено улично осветление.“, поясни Тодор Попов. Той изтъкна ползите от реалицирането на проекта:" Първо - постигане на много по-голяма осветяемост, тъй като наличните вече не отговарят на претенциите ни за времето, в което живеем.   И второ - ще имаме достатъчно спестена енергия, което е в рамките на 40 до 50% . Така че, ако подменим цялото осветление, ще ни падне като стойност около 500 000 лева, които биха  могли да се използват за много други неща."
Тодор Попов поздрави партньорите от консорциум "Осветление- Пазарджик", като отбеляза, че те са достатъчно известни в този бизнес, а тяхната репутация е гаранция за приключването в срок на проекта.
Изпълнението на договорът ще стартира веднага след като бъде подписан и Административен договор за безвъзмездна финансова помощ между Община Пазарджик и Министерство на енергетиката.
 
 
 
 
 


Тази страница е видяна: 38

 Публикувано от: pamedia на вторник 23 февруари 2021 - 16:05:23

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Община Лесичово подменя уличните осветления в Динката и Щърково
Неизвестен открадна осветителни тела от парк в "Каменица"
Тодор Попов: Започваме модернизация на уличното осветление в Пазарджик
Министър Теменужка Петкова и Тодор Попов подписаха в Пазарджик договора за уличното осветление
Уличното осветление в Пазарджик ще се поднови с лед осветление
От стопанска постройка са откраднати осветителни уреди и апаратура
Христо Тодоров, Тодор Тодоров и Кирил Чолов регистрираха Коалиция "Тодор Попов за Пазарджик"
Над 200 изваяни тела - в Държавното първенство по бодибилдинг и фитнес в Пазарджик
Вече свалят и тела от лозята, полицай от Панагюрище е заловил двама
Тодор Попов: Аз вярвам във Вас!Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5811 сек., 0.4986 от тях за заявки.