RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
logo_elina.jpg
ИЛ КОЗМЕТИКС БЪЛГАРИЯ
==
 търси да назначи
в с. Гара Елин Пелин, оператори опаковъчна линия.
==
Отлично възнаграждение, работа на смени, осигурен транспорт.
==
 тел. 0887/ 420 180;
          0884/ 530 777  


ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Пазарджишкият бизнес поиска от социалния министър местни фирми да реализират проекти

Тотю МладеновМерките са хубави, но трябва да вървим отдолу, от фирмите. Това препоръчаха представители на пазарджишкия бизнес на срещата на социалния министър Тотю Младенов  с  работодатели, синдикати и общините в Българо-Германския център за професионално обучение.За пример бе посочена схемата "Нов избор" за затворниците, по която в Пазарджишкия затвор обученията водят само софийски фирми, както и ремонта на Централна градска част.
От строителния бранш споделиха, че ако допреди 2 години са имали 150 работници, то сега са се свили до няколко души. "Браншът е на минимум, поръчки няма и по тази причина нямаме и възможности да ползваме тези програми", оплакаха се работодатели, като в същото време подчертаха, че са с отлични впечатления от работещите в Бюрото по труда в Пазарджик, от тяхната компетентност и отзивчивост.
В експозето си социалният министър маркира най-същественото по отделните мерки от ОП "Човешки ресурси", като акцентира на новата мярка за т.нар. стажуване, по която има средства в размер на 30 млн.лв., на схемата за подобряване условията на труд, по която има одобрени над 300 проекта, но от предвидените 70 млн. лв. най-вероятно ще има остатък и той ще бъде пуснат отново веднага след приключване на първия етап.
Искаме всички тези пари да влязат в бизнеса, каза Тотю Младенов и препоръча работодателите да се възползват от предстоящото облекчаване на процедури по схемата, включваща и социални придобивки за фирмите и работниците, като изграждането на детски кътове.
Шефката на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова посочи , че средногодишната безработица за 2011г. в Пазарджишка област е малко над средната за страна - 15%, колкото е и сега.Отчитайки обучените по различните програми в региона и намерилите заетост, тя отбеляза, че Програма "Развитие", която се ползва досега основно от общините, може да бъде използвана и от частния сектор.
Лозанова поясни, че Агенцията се нагърбила да бъде бенефициент, като по този начин облекчава работодателите само със заявления да bur_truda220512.jpgумчастват по различните програми.Тя обснова очакването си редица предложения до Комитета за наблюдение да бъдат одобрени, като това да се заплащат  разходите за организиран транспорт от работодателите  за придвижване на работници до 100 км. от работното място.
За срещата, в която участваха и народните представители Гинче Караминова и Иван Иванов, областният управител д-р Дончо Баксанов и кметът Тодор Попов, пристигнаха представители на Европейската комисия, които да се запознаят на място с хода на усвояване на средствата по европейските фондове.
Преди това социалният министър и кметът Тодор Попов откриха ремонтираните приемни помощения на Бюрото по труда в Пазарджик, като обновяването в размер на 80 хил. лв. е извършено по Проект „Подобряване и модернизиране инфраструктурата на Дирекции „Бюро по труда”  Пловдив, Пазарджик, Първомай, Пещера, Велинград и Карлово за устойчиво развитие на градските ареали”, осъществен с финансовата подкрепа на Оперативната програма „Регионално развитие”. Тази страница е видяна: 1223

 Публикувано от: pamedia на вторник 22 май 2012 - 14:46:53

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Някогашните ученически практики сега се реализират вече по проекти
Млади предприемачи предложиха реални бизнес проекти за Града на мечтите
Местни фирми искат да се въведе професионално обучение за хранително-вкусовата промишленост
Бойка Маринска от РБ призова образователния министър за повече смелост в реформата на висшето образование и поиска финансова обосновка
Министър Найденов ще се срещне с представители на дървообработващи фирми във Велинград
Заместник-министър Василева: Половината от финансираните проекти в Област Пазарджик са на млади земеделски производители
В Пазарджик синдикалисти и работодатели съвместно провеждат кампания "Бъди инфо" сред работници на местни фирми
Кухнята на социалния патронаж в Стрелча е изцяло преоборудвана
И в Стрелча възрастните хора към Социалния патронаж получиха козунаци и яйца от общината
Кметът "пуска" и социалния патронаж на търгТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4970 сек., 0.4142 от тях за заявки.