RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
До 1000 евро годишно да пестят домакинствата от енергопотребление през 2020 г.

Новите национални планове и цели за енергийна ефективност през 2014, 2017 и 2020 г., които трябва да приемат всички държави в ЕС според проект за директива, по който Европейският парламент и правителствата постигнаха съгласие, би трябвало да доведат до 1000 евро годишно икономия от енергопотребление за домакинство.Очаква се като следствие да бъдат осигурени и 2 млн. работни места в Евросъюза. Това стана ясно на провелия се днес в Пазарджик семинар за политиките по енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници, организиран от Агенцията за устойчиво енергийно развитие, съвместно с Областна администрация.
Европейската комисия е преценила, че е абсолютно невъзможно да бъде постигната поставената цел за снижаване на енергопотреблението в ЕС с  20%  през 2020 г.  спрямо 1990 г. и с директивата този процент се намалява на  17, каза Филип Фиков, началник отдел в АУЕР. Той представи Европейските стратегии и Национални планове за енергийна ефективност и управление.От Отчета за изпълнение на Първия национален план за действие по енергийна ефективност 2008-2010 г. става ясно, че България е преизпълнила със 100% планираното спестяване на горива и енергии, като при планирани 3% са спестени 6,3%. Очаква се преизпълнение и за Втория национален план за действие по енергийна ефективност 2011-2013 г. фиков отбеляза, че се наблюдава значително повишаване капацитета, което личало от изпращаните отчети от общинските администрации.В рамките на семинара бяха представени организацията и резултатите от контрола по енергийна ефективност, програмите за насърчаване производството и потреблението на енергия от възобновяеми източници, както и  възможностите за финансиране и партньорство, които предлага  Фонд “Енергийна ефективност и възобновяеми източници” 
От Регионална енергийна агенция-Пазарджик конкретизираха плановете и управлението на енергийната ефективност на общинско и областно ниво.
Тази страница е видяна: 763

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 28 юни 2012 - 15:42:40

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Във Велинград двама, откраднали 1000 евро, са в ареста
И автосервизите влизат в приоритетите на Инспекцията по труда през 2020 г. за превенция на недекларирания труд
Телефонен измамник успя да излъже 9-годишно момиченце да му хвърли 750 лв през прозореца
В Панагюрище е блъснато 11-годишно момиче, в Пазарджик - 14-годишно момче
Близо 61% от домакинствата имат интернет вкъщи
68.3% от домакинствата в област Пазарджик имат достъп до интернет
7 площадки за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци от домакинствата ще се изградят
Община Пазарджик участва в международен проект "Фиеста" за изграждането на енергоспестяващи навици на домакинствата
Кастингът за „Мис Велинград-2020” продължава
Премия от 1000 лв за баскетболистите на „Хебър“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5485 сек., 0.4683 от тях за заявки.