pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
165 работещи в "Асарел-Медет" ще бъдат отличени по случай Деня на миньора
pamedia , четвъртък 23 август 2012 - 10:14:10 // коментари: 0


Общо 165 работници, служители и мениджъри ще бъдат отличени от ръководството на „Асарел-Медет” АД по случай Деня на миньора, който екипът на компанията ще чества на 25 август в курорта Панагюрски колонии. Наградите за професионални постижения или за дългогодишна трудова кариера в дружеството по традиция ще бъдат връчени в навечерието на празника – на 24 август.


През  тази година званието „Най-добър в професията” ще получат 86 асарелци, като трима от тях ще бъдат наградени и с почетен знак за заслуги към дружеството, защото получават отличието за пети път, съобщиха от дружеството. Най-добрите работници, началник-смени, диспечери, механици, технолози и специалисти се определят чрез анкета от колегите си, а един от критериите е и годишната атестация.

С награди ще посрещнат празника и други 79 работници, служители и мениджъри, които през тази година навършват 40, 35, 30 или 25 години непрекъснат стаж в компанията.

13,5 милиона тона руда са добити през изминалата година

Екипът  на „Асарел-Медет” посреща Деня на миньора с удовлетворение от постигнатите резултати, подчерта изпълнителният директор д-р инж. Лъчезар Цоцорков. Добитата и преработена медна руда през 2011 година е над 13,5 млн. тона. Компанията стана „Инвеститор на годината`2011” в категорията „Зелена инвестиция” и за втори път беше отличена от Българската агенция за инвестиции заради мащабните си проекти на стойност над 150 млн. лева. През миналата година бяха пуснати в експлоатация нова Циклично-поточна технология за транспорт на откривка с капацитет от 5 000 тона/час и считаната за най-модерната в Европа Инсталация за екстракция и електролиза на катодна мед. През настоящата година успешно бе изпълнен двегодишен проект за нов етап на технологична модернизация по европейската Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”. Реализацията му възлиза общо на 16, 7 млн. лева, като безвъзмездната финансова помощ е около 3 милиона и 353 хиляди лева. Наскоро „Асарел-Медет” бе класиран на първо място и в Националната компания „Зелена България” в категорията „Зелен бизнес”. Преди броени дни - на 18 август, по време на Националното честване на Деня на миньора в Раднево, получи и наградата за социално отговорна кампания на предприятие от бранша, която бе присъдена след допитване до медии.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 507Време за изпълнение: 0.3681 сек., 0.2934 от тях за заявки.