pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Служители на Областната администрация дариха кръв 
pamedia , петък 14 септември 2012 - 18:00:16 // коментари: 0


Областният управител д-р. Дончо Баксанов проведе среща с директора на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова и секретарят на Областният съвет на БЧК Живко Дишков във връзка с появилия се недостиг в страната на кръв и кръвни продукти от групи А и О в лечебни заведения в гр. София и в Западна България. На срещата беше обявено началото на акцията по кръводаряване на територията на област Пазарджик. Тя стартира в открития  пункт за кръводаряване в МБАЛ Пазарджик, като служителите на областната администрация  първи се включиха в акцията по кръводаряване. 
Дежурни екипи ще имат готовност да приемат желаещите да дарят кръв в Отделението по трансфузионна хематология /Кръвна банка/ към МБАЛ Пазарджик.
В Регионална здравна инспекция Пазарджик също ще дежури екип на тел. 0882 08 00 35
Областният управител д-р Дончо Баксанов апелира към кметовете на общини, към териториални звена и организации и към  жителите на областта да се включат в доброволната кампания.
От Националния център за трансфузионна хематология напомнят на кръводарителите, че минималния срок между две кръводарявания е най-малко 60 дни. Кръводарителите трябва да са здрави, отпочинали. При посещение на кръвните центрове те трябва да представят документ за самоличност.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 969Време за изпълнение: 0.5068 сек., 0.4334 от тях за заявки.