RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
banner19_2.jpg
Бойка Маринска

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
gerb_pa_media_350x75.jpg
Робърт Баръмов – документалист на регионалното общество

Робърт Баръмов - плакат    Художествена галерия „Станислав  Доспевски” представя изложбата на Робърт Баръмов „Балкански приказен реализъм” ” – модерни интерпретации на едни от най-популярните приказки: „Червената шапчица”, „Снежанка и седемте джуджета”, „Пепеляшка” и др.„Изложбата " Балкански приказен реализъм" не си поставя цел да разрешава актуални проблеми, а само ги назовава .Зад забавната приказна фасада на композициите съществуват многократно описвани принципи в човешките взаимоотношения , изградили обществото от времето на неговото създаване. В днешната борба за съществуване финансовият дефицит на българското общество предлага изкушението "бъдете красиви, за да не се налага да учите или работите". Невинността се забулва и трансформира в несъзната порочност . Експлоатацията на сексуалността по модните подиуми, в рекламата и шоубизнеса се класифицират като "ранна професионална реализация". Липсват реално действащи регионални закони, които да ограничават възможността за сексуален тормоз на работното място. Той се тълкува като "престижна свалка" и Балканският регион бива критикуван като атавистична част на съвременна Европа. Дивиантното и болезнената загуба на невинността и добродетелите са станали естествени, а обществото отказва да забележи, обсъди или не може да реши съществуващите проблеми. За вегетирането в масов нисък социален статус, унаследен регионален мачизъм или хаотичен феминизъм се шушука в интелектуалните пространства, където нещата се подразбират, но невъзможността за решение лишава дискусията от смисъл. Многозначното от стари времена "да яхнеш метлата" долита в новите измерения под формата "да играем куидич". Надеждата, че добродетелността ще доведе до по- добър живот, споделена съпричастност и смислена култура "все още чака". От друга страна с нежелание мога да приема, че полигамията и паралелните семейства са станали естествени белези на развитото общество, но не мога да не остана шокиран от продажбата на деца по интернет!!! " Балкански приказен реализъм " е моят художествено-граждански опит да разкажа класическите истории с хумор и добронамерена критичност. Бих желал да съм пределно ясен - АЗ СЪМ САМО ДОКУМЕНТАЛИСТ НА РЕГИОНАЛНОТО ОБЩЕСТВО, В КОЕТО СЪМ ОСЪДЕН ДА ЧЛЕНУВАМ! За сега.. Роберт Баръмов.”

Изложбата ще бъде открита на 16 ноември (петък) 2012 г. от 18.00 часа в зали на Художествена галерия „Станислав Доспевски” Пазарджик.

   Роберт Баръмов е роден във Варна. Завършва Художествената гимназия в София, а в годините 1988-1994 специализира графика в Националната художествена академия. Изявява се не само в областта на графиката – суха игла, офорт, литография, алуграфия,  (използване на алуминиева плоча вместо на камък), фото трансфери, но и в живописта. По негови думи владее графиката във всички класически варианти плюс възможностите, които предоставят съвременните технологии. Работи и в други насоки:  Пространствено оформление и интериор, фасади, живопис, графика, фотография, инсталации, мултимедия, конструктивни решения, arTchitecture, търсене на реализация на голямо форматни конструкции, пространствени анализи. В периода между 1993 – 2012 има участия в над 60 групови изложби, а самостоятелните му изложби трудно могат да бъдат изброени.

Материалът е подготвен от ХГ "Ст. Доспевски"


Тази страница е видяна: 533

 Публикувано от: pamedia на вторник 13 ноември 2012 - 15:41:08

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Проф. Евгени Дайнов: М. Гюлеметова е кандидатът на гражданското общество
В 9 училища е преустановен учебният процес, уточняват от Регионалното управление на образованието
Да се създаде Съвет за развитие на гражданското общество към МС, предлага Бойка Маринска
Младежкият дом се присъединява към Българско кино общество, първите прожекции ще са на 27 и 28 септември
Гергана Табакова: Има индикации за наченки на гражданско общество, което набира скорост
Едно момиче и пет момчета отиват на регионалното състезание „Най-добър млад строител“
Бойка Маринска: Степента на демократизация на едно общество зависи от развитието на формите на демокрация
Ремонтът на пътя Велинград–Сърница ще бъде включен в инвестиционната програма на АПИ, обеща министърът на регионалното развитие
Народните представители Йордан Младенов и Надя Клисурска - с питания към правителството за регионалното депо и за ремонти на пътища в региона
Народният представител Десислава Костадинова: Да бъдем добри, да вярваме, да пазим надеждата и любовта към семейството, училището, цялото ни общество!Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4350 сек., 0.3500 от тях за заявки.