RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Догодина са наред западната фасада и покривът на театъра

ТОДОР ПОПОВ И ТОТЮ МЛАДЕНОВМинистърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и кметът на Пазарджик Тодор Попов прерязаха лентата на обновената южна фасада на Драматично-куклен театър “Константин Величчков”. Ремонтът на стъклената фасада е по програма “Красива България” и е на стойност близо 150 хиляди лева, като 50% от тях са ангажимент на Общината.
След прерязването на лентата, кметът Тодор Попов обяви, че догодина общината ще кандидатства и за западната фасада, както и за ремонт на покрива по програма “Красива България”. “С ремонта на фасадата на Младежкия дом Общината ще се справи със собствени сили, но се надявам, че за театъра държавата ще помогне”, заяви Тодор Попов.
На откриването на фасадата присъстваха областният управител Дончо Баксанов, депутати от ГЕРБ и директорите на всички държавни институции.
Пред медиите министър Младенов съобщи, че днес община Пазарджик е получила 250 хил лв по програма “Помощ в дома”. 166 общини общо са  получили 32 милиона лева. 4400 лични асистенти ще обслужват болни и възрастни хора. “Това е важното в днешния ден и се радвам, че Община Пазарджик, която работи по всички социални проекти, за пореден път получи подкрепа, което е много важно, защото създава заетост и подпомага най-неоправданите хора”, заяви министър Тотю Младенов.
По повод  кампанията за детски добавки за всички деца той заяви, че това би било възможно, когато икономиката заработи на по-високи обороти.
“За следващата година сме отделили около 1 милиард лева за майките с деца. 400 млн са от държавното обществено осигуряване и детските добавки, които са 500 млн лева. Те са бюджета на министерството на труда и социалната политика. Така че правим всичко възможно и непрекъснато разширяване кръга на допълнителните социални услуги за майките с деца, съобщи Тотю Младенов и допълни: Догодина ще имаме 30 милиона лева допълнително за детските градини особено в големите градове, където има недостиг от тези услуги. Т.е.искаме да съчетаем паричните средства със социални услуги. В момента 80% получават детски добавки на принципа на подоходното облагане, а един ден когато икономиката заработи на по-високи обороти, ще има и за всички”.


Тази страница е видяна: 1151

 Публикувано от: pamedia на понеделник 19 ноември 2012 - 20:30:08

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Западната фасада на театъра ще се ремонтира по „Красива България“, а покривът – с общински пари
На ред е западната фасада на театъра
Брациговската фирма "Братя Пашкулеви" ще ремонтира западната фасада на театъра по "Красива България"
Откриването на обновената фасада на театъра се отлага за 19 ноември
Покривът на театъра повече няма да създава проблеми
Тази година – театъра, догодина – Младежкия дом
Трима от северозапада крали хипермаркети наред от Пазарджик до Бургас, на връщане не платили и на магистрална бензиностанция
Изгорял е покривът на къща, запален по време на претърсването му
Арх. Цветелина Тодорова спечели конкурса на Баумит за фасада на сезона
Изгоря покривът и вторият етаж на къща в ромския квартал на ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5712 сек., 0.4897 от тях за заявки.