RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Йордан Кърпачев от Велинград e победител в националния конкурс за рисунка „Как искам Европейският съюз да промени моя град”

ОИЦ конкурс за рисунка Йордан Кърпачев от Велинград заедно с Младен Илиев от Лом са победители в националния конкурс за детска рисунка „Как искам Европейският съюз да промени моя град“. Двамата, заедно с останалите 50 регионални победители в конкурса, получиха награди и грамоти от министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, който е и патрон на инициативата и министъра на културата Вежди Рашидов, който е председател на журито.


В надпреварата се включиха общо 8130 деца от цялата страна на възраст между 6 и 12 години, които  нарисуваха своите мечти за развитието на своя град в рамките на конкурса. В тържествената церемония по награждаването се включиха всички отличени от регионалните кръгове на конкурса финалисти и техните родители, учители, близки.

Двамата финалисти  са определени от национално жури, в  чийто състав влизат още ректорът на Националната художествена академия проф. Светослав Кокалов, директорът на Националния дворец на децата Таня Досева, журналистът от Българска национална телевизия Весела Петрова и служителят на Представителството на Европейската комисия в София Ралица Иванова.

Конкурсът стартира на регионално ниво на 17 септември 2012 г. В периода 30 октомври - 1 ноември 2012 г. във всеки областен център бяха обявени победителите в двете възрастови групи. Картините на победителите в регионалните кръгове бяха изпратени в София за националния кръг. Победителите получиха PSP конзола. Организатор на инициативата е мрежата от Централния информационен и координационен офис и 27-те областни информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз.

Конкурсът за детска рисунка се провежда в рамките на проект „Популяризиране на добри практики по оперативните програми, съфинансирани от Структурните и Кохезионния фондове на ЕС и подготовката на програмен период 2014-2020“ по Оперативна програма „Техническа помощ“.


Тази страница е видяна: 910

 Публикувано от: pamedia на събота 15 декември 2012 - 20:43:40

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Ученик от Велинград и ученичка от Панагюрище са победителите в конкурса за рисунка „Как искам Европейският съюз да промени моя град“
Награди за ученици от Пазарджик, Панагюрище и Велинград от Националния конкурс „Свобода или смърт юнашка“
Галерията организира втори конкурс за рисунка на графичен таблет
Конкурс за детска рисунка под егидата на министър Томислав Дончев
Конкурс за снимка или рисунка, най-добрите ще бъдат показани на светлинно 3D мапинг шоу
Пазарджик беше даден стартът на национален конкурс за детска рисунка
Стартира 44-ят Международен епистоларен конкурс на Всемирния пощенски съюз за млади хора
Двегодишният проект за климатични промени и екология „Моят виртуален град“, в който участва Гимназията по икономика в Пазарджик, ще има уеб страница и собствено лого
Конкурс за детска рисунка "Не на цигарите" 2012 с награда екскурзия до Рим
Конкурс за картичка, рисунка и сурвачка "Направи добро за Коледа"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4060 сек., 0.3270 от тях за заявки.