pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
В Пазарджик стартира X поредна кампания за борба с рака на гърдата
pamedia , неделя 16 октомври 2011 - 18:13:28 // коментари: 0


r161011.jpgСтартира десетата поредна кампания за борба с рака на гърдата в Пазарджик и 6-та под патронажа на Г-н Тодор Попов, която се провежда през месец октомври-световен месец за борба с болестта, информира председателят на „Сдружение за онкоболни и приятели” Мария Чергарова.
За първи път от 10 години насам кампанията в Пазарджик се провежда в първия и единствен в България Център за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания с делегирана от държавата дейност.  
   Мотото на кампанията е „Заедно в битката с болестта, в името на живота!“ Инициира се от „Сдружение за онкоболни и приятели”.
   Целта на кампанията ни е осъзнаването на борбата срещу рака не като отделна съдба, а като задача на цялото общество, пояснява Мария Чергарова и посочва, че за втора поредна година ученици от гимназия „Иван С. Аксаков” се включват в кампанията, закичвайки с розови панделки случайно минаващи жени на няколко места в града. Розовата панделка е световния символ на борбата с рака.
   Желанието ни е да накараме повече наши съграждани да не подценяват риска от тази сериозна болест, да осъзнаят важността на проблема, популяризирайки мерките за превенция. Да се научат да се грижат за здравето си и да бъдат отговорни към себе си! Една минута преглед може да спаси живота им! За целта Министерство на Здравеопазването дари преди години на Национално сдружение на жени с онкологични заболявания и сподвижници подвижен ехограф, който обикаля страната ни и се прави профилактика и в най-малките и отдалечени населени места. За втора поредна година ехографът ще обслужва жители на Пазарджик, а Община Пазарджик отново финансира транспорта за ехографа от Варна до Пазарджик и обратно. От 10 до 31 октомври с ехографа ще преглеждат в центъра Д-р Кузева и Д-р Благова всеки работен ден от 13:30 до 17:00ч. Д-р Досева- онколог-гинеколог, ще преглежда всеки понеделник от 10:00 до 15:00 ч. Д-р Чолаков – гинеколог, ще преглежда всеки понеделник и сряда от 15:00 до 17:00 ч. Ехографиите и гинекологичните прегледи са на цена от 10:00 лв. Прегледите се извършват след предварително записване в Центъра на ул. „Александър Стамболийски” 16 или на телефон: 0888/380-308, уточнява председателят на „Сдружение за онкоболни и приятели” Мария Чергарова.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 898Време за изпълнение: 0.5163 сек., 0.4352 от тях за заявки.