pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Едно незабравимо пътуване до Финландия
pamedia , вторник 30 април 2013 - 13:47:15 // коментари: 0


От 21.04.2013 г. до 26.04.2013 г. група ученици с двама ръководители от СОУ „Д-р Петър Берон“-гр. Пазарджик гостуваха в гр. Тампере, Финландия, във връзка с участие в проекта за международно училищно партньорство „Тийнейджърски пътеводител на моя регион“ – част от програмата „Коменски“ на Център за развитие на човешките ресурси в ЕС.

СОУ ПЕТЪР БЕРОН ПАЗАРДЖИКДомакин на срещата беше Средно училище „Рудолф Стайнер“-гр. Тампере, Финландия.
По време на престоя  си учениците бяха настанени в  семейства на новите си приятели и имаха възможност да се запознаят и общуват не само с възпитаници на това училище, но и със свои връстници от Германия и Белгия.
Интерактивните занимания  по проекта помогнаха на учениците  да повишат нивото си на владеене на английски език, да подобрят уменията си за работа в екип, да се научат на толерантност и взаимно уважение.
Основната тема на срещата  бе „Изобразително изкуство“.
Учениците рисуваха по групи  родни забележителности, следвайки  техниката на Кадински /бащата на абстрактното изкуство/. С изработените картини бе представена изложба в училището.
За учениците беше особено  вълнуващо посещението на Антраверка с организирана сауна, викторина, игри на открито.
Тийнейджърите се завърнаха по родните си места, изпълнени с красиви спомени за интересни факти и събития, свързани с финската култура и начин на живот.
А ръководителите им отнесоха със себе си удоволствието от добре свършената работа и планове за бъдещи срещи, които ще се осъществят през следващата учебна година в България и Белгия.

Публикувано от: СОУ „Д-р Петър Берон“


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 932Време за изпълнение: 0.5679 сек., 0.4925 от тях за заявки.