RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
„ВИНПРОМ ПЕЩЕРА” излезе от бизнеса със земеделски земи

„Винпром Пещера” АД излезе от инвестиционния бизнес в земеделски земи, след като вчера успешно финализира сделката по продажба на дяловете си в „Омега Агро Инвест” ЕООД, съобщиха от дружеството.
Чрез дъщерната си компания алкохолният производител притежаваше 160 000 дка земеделска земя. Купувачът е „Уинслоу ленд инвест” АД – част от групата на един от най-големите инвеститори в земеделски земи в България. След няколко месеца преговори и финализиране на условията по продажбата, прехвърлянето на 100% от дяловете на „Омега Агро Инвест” ЕООД вече е факт.
„Целта на продажбата е „Винпром Пещера” АД да се освободи от активите, които не са предмет на неговата основна дейност – производството на вина и високо-алкохолни напитки. Инвестициите в земеделски земи не представляват приоритет в стратегията за развитие на компанията, изключвайки собствените ни лозови масиви”, коментира изпълнителният директор на „Винпром Пещера” – Иван Папазов.

„Винпром Пещера” АД е собственик на близо 17 000 дка лозя, а в инвестиционната стратегия на компанията за 2013 г. е заложено до края на годината те да достигнат 20 000 дка. С тях дружеството обезпечава производствените си нужди от суровина. В инвестиционната програма на компанията са заложени с приоритет и проекти за разработване на нови продукти, въвеждане на нови производствени мощности и експанзия на външни пазари. 


Тази страница е видяна: 735

 Публикувано от: pamedia на вторник 21 май 2013 - 13:00:02

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Започва отчуждаването на земеделски земи край Западния околовръстен път
Прелива язовир в Община Стрелча, но без опасност за населени места, сгради и земеделски земи
Промени в законодателството, касаещо възстановяване на собствеността на земеделски земи, поискаха от депутата Десислава Костадинова кметове на села в Лесичово
ВИНПРОМ ПЕЩЕРА“ увеличи лозовите си масиви с още 3 хил. декара
„Винпром Пещера” АД притежава компенсаторки за около 40 хил. лв., а не за 37 млн. лв., уточняват от дружеството
„Винпром Пещера“ е първият път български производител на алкохол, който участва на световното изложение TFWA Asia Pacific в Сингапур
"Винпром Пещера" – с три приза от винените Оскари
Фирми около "Винпром-Пещера" натрупали компенсаторки, срещу тях ще се продава държавна земя
Сдружение с нестопанска цел в Пещера обединява усилията на общината, бизнеса и други НПО в изпълнението на общински дейности
13 младежи започнаха работа във "Винпром Пещера" по схема "Първа работа"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5132 сек., 0.4327 от тях за заявки.