pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Сградата на Съдебната палата в Пазарджик е обновена за малко над половин милион лева
pamedia , вторник 21 май 2013 - 15:22:18 // коментари: 0


sag_otkriv.jpgНа Празника на Пазарджик официално беше открита обновената сграда на Съдебната палата. На откриването присъстваха министърът на правосъдието Драгомир Йорданов, конституционни съдии, членове на Висшия съдебен съвет, прокурори и съдии от Пазарджик.
Основен ремонт на сградата не е извършван от момента на нейното построяване през 1938 год. В нея в момента се помещават Окръжния съд , Районния съд, Окръжната и Районна прокуратури, Областно звено „Охрана – Пазарджик".
 През 2008 година Министерство на правосъдието осигури финансиране в размер до 840 000 лв. за основен ремонт на съдебната палата. Той беше извършен от държавно предприятие „Фонд затворно дело", като стойността беше намалена на 586 182 лв. с ДДС, а срокът – съкратен.  Обектът е завършен предсрочно за 240 дни.
Подменени са входните врати, цялата фасада, покрива, дограмата, направена е реконструкция на ел.инсталацията, обезопасени са прозорците на всички помещения на сутерена и първия етаж със защитно фолио,  изградена е цялостна система за пожароизвестяване и гасене, вкл. извеждане на общ алармен сигнал от националната система за охрана на съдените сгради в дежурната част на РУ на МВР.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1409Време за изпълнение: 0.5620 сек., 0.4872 от тях за заявки.