RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Три отбора от Пазарджик отиват на Областното състезание „Народните будители и аз”

Будителите и азНа провелото се днес в Пазарджик общинско състезание „Народните будители и аз” от четирите отбора полуфиналисти победители са три отбора. Журито от преподаватели по история и от представители на Ротари клуб – Пазарджик класира на първо място и двата отбора десетокласници, явили се на финала.

В състезанието участваха ученици от четири общински училища – Езикова гимназия “Б. Брехт” срещу Гимназия “Иван Аксаков” и Основно училище “Васил Левски” в село Величково срещу Прогимназия “Асен Златаров” в с. Черногорово.
Учениците от Величково заслужено отиват на финал, а при по-големите ученици журито присъди еднакъв брой точки и двата отбора бяха обявени за победители.
Учениците о двете възрастови групи : V– VІІ клас и VІІІ – ХІ клас, бяха отличени с грамоти и награда – еднодневна екскурзия до място с историческо значение в България. Наградата за отборите победители е еднодневна екскурзия до гр. Перущица и е осигурена от Община Пазарджик. Организатори на състезанието са Ротари клуб „Пазарджик” и Ротари клуб „Пазарджик-Бесапара”.
Победителите ще представят община Пазарджик на Областно състезание по едноименния проект. Проектът е по инициатива на ротарианците от Пловдив –РК „Пловдив-Пълдин”. Тяхната цел е чрез участието си в проекта учениците да съхранят и развиват българския дух, да се възпитава младото поколение в дух на любов, родолюбие, историческа и родова памет, национална принадлежност и самочувстве, на търпимост, толерантност и единение, както и да се провокират младежите да творческа и духовна изява.
В началато на учебната година паралелките по свое желание избраха за свой патрон по един будител. След това бяха ангажирани със събирателска дейност за живота и делото на избраната личност, подредиха в класната си стая кът с информационно табло за будителя.
Тази година пловдивското състезание излезе извън пределите на Пловдив и се превърна в национално състезание, като местните ротарианци прегърнаха идеята и със съдействието на учителите в училищата успяха да запалят учениците и да ги приобщят  към възрожденските ценности.Тази страница е видяна: 647

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 06 юни 2013 - 23:50:37

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В четвъртък е финалът на Общинското състезание „Народните будители и аз”
Общинското състезание „Народните будители и аз” ще излъчи финалистите
Ротарианското състезание „Народните будители и Аз“ разширява периметъра си
Общината и Ротари отново инициират ученическо състезание „Народните будители и Аз“
Над 400 ученици участват в третото състезание "Народните будители и аз"
Програмата в Пазарджик за отбелязване на Деня на народните будители
Факелно шествие в Пазарджик за Деня на народните будители
Многолюдно факелно шествие в Пазарджик за Деня на народните будители
Програма на тържествата в Пазарджик по повод Деня на народните будители
Честване на 1 ноември - Ден на народните будители в СОУ „Георги Бенковски” -- ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.1517 сек., 0.1174 от тях за заявки.