RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
banner19_2.jpg
Бойка Маринска

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
gerb_pa_media_350x75.jpg
Започна приемът на документи за отоплителен сезон 2013/2014г.

От 1 юли 2013г. стартира приемът на молби-декларации за целево енергийно подпомагане в дирекциите „Социално подпомагане", като кампанията ще продължи до 31 октомври 2013г. Размерът на помощта ще бъде определен със заповед на министъра на труда и социалната политика, съобщи Димитрия Гърдева – директор на Регионална дирекция за социално подпомагане - Пазарджик.
В молба-декларацията за отпускане на помощта задължително се заявява видът на ползваното отопление - топлоенергия, електроенергия, твърдо гориво или природен газ, като при отопление с електроенергия и топлоенергия се прилага и последна платена фактура.
В 20-дневен срок от подаване на молбата се извършва социална анкета в дома на лицето или семейството, след което в 7-дневен срок директорът на дирекция „Социално подпомагане" издава заповед за отпускане или отказ на помощта.
Право на помощта, както и досега, имат лицата и семействата, чийто средномесечен доход за предходните 6 месеца преди месеца на подаване на молбата-декларация е по-нисък от диференцирания минимален доход за отопление и отговарят на условията на чл. 10 и 11 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане.
При отопление с електроенергия или с природен газ помощта се дава в пари на правоимащото лице или семейство, при отопление с твърдо гориво - в пари на правоимащото лице или семейство или на търговец на твърдо гориво, който е осъществил доставката, при изрично отразено в молба-декларацията желание от страна на лицето или семейството. Във втория случай разплащането ще се осъществява директно между дирекциите „Социално подпомагане" и търговците. Лицата или семействата, декларирали, че желаят да получат целевата помощ чрез превод на сумата на търговец на твърдо гориво, предоставят заповедта за отпускане на помощта на избран от тях търговец на твърдо гориво в срок не по-късно от 20.11.2013 г., а търговецът трябва да достави твърдото гориво до 30.11.2013г., като издава фактура на името на правоимащото лице, което я подписва при получаване на твърдото гориво. Във фактурата задължително се вписва и номерът на заповедта на директора на дирекция "Социално подпомагане" за отпускане на помощта.
Целевите помощи за отопление са отпускат за период от 5 месеца - от 1 ноември 2013 г. до 31 март 2014 г.
Създадена е необходимата организация във връзка с приема на молби за целево подпомагане за отопление в дирекции „Социално подпомагане" в област Пазарджик. 


Тази страница е видяна: 776

 Публикувано от: pamedia на понеделник 01 юли 2013 - 12:03:40

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В Спортното ще завършват с професия „Помощник-треньор“. Започна приемът на документи
Първите лични асистенти ще бъдат назначени от 1–ви септември, започна приемът на документи
В Пещера от днес започва доставката на дърва за огрев за следващия отоплителен сезон
Спира се приемът на документи за саниране
Започва приемът на документи за отпускане на помощ за отопление
До 15 ноември в Стрелча ще продължи приемът на документи за Личен асисент
От 15 май започва приемът на документи за подпомагане от Общински фонд „Ин витро”
Започна приемът на заявления за индивидуална оценка на потребностите от подкрепа на хората с увреждания в област Пазарджик
Започна прием на документи за записване на деца в новата детска градина в Пазарджик
Започва приемът на заявления за безплатни винетки, съобщиха от СоциалнотоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4261 сек., 0.3448 от тях за заявки.