pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Все още има училища с външни тоалетни, констатира проверка на РЗИ
pamedia , сряда 18 септември 2013 - 10:30:57 // коментари: 0


РЗИ провери условията във всички 127 учебни заведения на територията на област Пазарджик, регистрирани като обекти с обществено предназначение. Пет са закритите учебни заведения – това са основните училища в селата Момина Клисура, Росен, Црънча, Радилово и Овчеполци.

Извършени са 323 проверки, при които на 61 учебни  заведения са издадени предписания със задължителен хигиенен характер. Предписанията най-често са за смяна на дограма, изграждане на вътрешни санитарни възли, основен ремонт на санитарни възли със смяна на ВиК инсталация и осигуряване на течаща топла вода, ремонт на покривна конструкция, вътрешен ремонт и обзавеждане, осигуряване на ергономични мебели в компютърните кабинети и др.
Преди откриването на новата учебна 2013-2014 г. от РЗИ са проконтролирали изпълнението на направените от тях предписания.   Установено е, че направените препоръки са изпълнени, с изключение на 2 училища, на които са наложени санкции. В три училищата изпълнението е частично, поради липса на финансови средства. Постъпили са молби от директорите на тези учебни заведения за удължаване срока на предписанията.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 520Време за изпълнение: 0.5123 сек., 0.4320 от тях за заявки.