pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Три училища от Пазарджик се включиха в Европейския младежки ден
pamedia , петък 28 октомври 2011 - 17:09:56 // коментари: 0


Ученици от ОУ Три пазарджишки училища взеха участие в първия Европейски младежки ден. В СОУ „Георги Бенковски” и Професионална гимназия по икономика и мениджмънт и ОУ „Проф. Иван Батаклиев” се проведоха различни инициативи, чиято цел беше младите хора да заявят активна позиция по проблеми на съвременното общество.
В Основно училище „Проф. Иван Батаклиев“ проявите бяха под мотото „Гората – една от основните екосистеми на планетата”. Учениците проведоха тематични занятия, конкурс за есе на екологична тема, изложба с предмети, 
изработени от отпадъци. За най-добрите бяха осигурени и награди.

В СОУ В СОУ „Георги Бенковски“ учениците от VII и VIII клас проведоха интервю за заемане на длъжността учител по български език и литература. Оказва се, че има желаещи млади кандидати да продължат мисията на българския учител. Седмокласници почистиха училищния двор и със събраните бутилки изработиха тръба, през която транспортираха малка топка. Така забавлявайки се, осъзнаха отговорността на всеки човек към природата, съобщиха от училищното ръководство.
Осмокласниците се включиха в Европейския младежки ден с дискусии на тема насилие, агресия, безопасен интернет, правата и отговорностите на младите хора в обществото. Най-големите – учениците от  ХІІ клас, участваха като фоторепортери и запечатиха интересни  и забавни мигове от Европейския  младежки ден в СОУ „Г.Бенковски“-Пазарджик.

Европейският младежки ден се провежда за пръв път у нас. В него участват 2000 ученици от 14 училища в девет града на страната. Инициативата – част от международния проект EyoUth day, програма „Младежта в действие” на Европейската комисия – се реализира в партньорство с организации от Румъния, Унгария, Естония и България, с общо 8000 участници. Координатор на проекта за България е сдружение "Център за творческо обучение".Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2126Време за изпълнение: 0.4177 сек., 0.3438 от тях за заявки.