RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Започна прием на документи за записване на деца в новата детска градина в Пазарджик

Община Пазарджик започна да приема документите на деца, родени през 2009 и 2010 г., за записване в две новосформирани целодневни групи в новата детска градина, която се намира зад Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“. Новата детска градина ще е филиал на ЦДГ „Дъга“ и заявления се приемат в централния корпус. Официалното откриване ще бъде в средата на януари 2014 година.

Общата стойност на проекта е 1 995 928 лв. От тях 1,6 млн. лв. са предоставени от социалното министерство, а останалите 396 хиляди лева са съфинансиране от Община Пазарджик.

Строително-монтажните работи възлизат на 1 милион 137 хиляди лева. Предвидени са средства и за обзавеждане и оборудване.

Изграждането на новата детска градина в Пазарджик е част от Център за междусекторни услуги, изграден по проект „Община Пазарджик – приятел на детето”, финансиран по проект „Социално включване” на Министерството на труда и социалната политика. За живеещите в отдалечените от центъра райони се предвижда осигуряването на транспорт за превоз на децата от домовете им до детската градина и обратно. При необходимост родителите на децата, посещаващи новосформираните групи, ще ползват и услугите „Формиране и развитие на родителски умения”, „Семейно консултиране и подкрепа”, „Здравна консултация за деца”, „Допълнителна подготовка за равен старт в училище”, „Индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания” и др. До средата на м. декември се очаква да бъде доставено и монтирано оборудването и обзавеждането за работата на детските групи и в началото на 2014 г. реално да стартира тяхната дейност. 


Тази страница е видяна: 2287

 Публикувано от: pamedia на вторник 12 ноември 2013 - 17:20:50

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Новата детска градина „Явор“ отваря врати до края на седмицата
Община Стрелча обяви прием на документи за отпускане на стипендии на даровити деца
539 деца в Пещера ще ходят на детска градина. Учениците са 1667
Новата детска градина "Явор" впечатлява с вкус и финес /видео/
"Сигма строй" ще изгражда новата детска градина и ще укрепва Телки дере
Утвърдена е нова система за прием на първокласници. Ще се ограничат опитите за записване на дете в няколко училища едновременно
Във Велинград започна записване за "Даване име на дете“ на Бабинден
Започва строителството на нова социална детска градина в Пазарджик
Община Пазарджик е готова с проект за нова детска градина на стойност 1,6 млн.лв.
Между Коледа и Нова година ще има една дежурна детска градина в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4274 сек., 0.3472 от тях за заявки.