RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Тодор Георгиев: Гражданите, които не ползват имоти, незабавно да подадат декларации в Местни данъци и такси

Пазарджик Тодор Георгиев ГЕРБВ края на днешните обсъждание на промените в Наредбата за определяне на местните данъци и такси председателят на групата на ГЕРБ в Пазарджишкия общински съвет Тодор Георгиев призова гражданите да се възползват от гласуваните облекчения незабавно. Той каза:
"С това решение даваме възможност на всеки гражданин от община Пазарджик, който притежава имот, недвижим, който не е основно жилище, в това число административни сгради, отнася се и за юридически лица, и които преценяват, че няма да ги ползват през цялата 2014 година и впоследствие за всяка следваща година да подадат декларация в Отдел "Местни данъци и такси на Община Пазарджик".
Това, което аз бих посъветвал гражданите, които отговарят на тези условия, незабавно да изтеглят от Интернет тази декларация или да я получат на място в Отдел МДТ, който се намира на бул. "България" и да попълнят декларацията.
Какво е необходимо да направят? Щото процедурата е много опростена и смятам, че всеки един, който го касае, би могъл да се справи много бързо. Трябва да се декларират данните на всички собственици на имота, без изключение. Трябва да се подпишат, за съгласието, че всеки собственик на имота приема той да бъде под контрол на Общината в произволно време, както и Общината да разполага с всички данни, които да получи от EVN или от съответното ВиК, с оглед на това какви са показанията на водомера или на електромера. Тъй като тези показания са в основата на това да се прецени дали даден имот се ползва, или не се ползва.
Подава се декларацията и тя няма разрешителен режим, т. е.това не е молба, а е просто едно заявление-декларация, след която автоматически общинската администрация, след като го разгледа, би трябвало да го пусне веднага за обработка, ако са изпълнени условията, т.е. да са подписани от всичките  собственици на имота.
Процедурата е много проста и независимо, че има спорове за това кога изтича този срок, съветвам всички, които имат интерес и няма да ползват имотите си , независимо дали те са в зоните, в които се извършва сметосъбиране и сметоизвозване, тъй като в нашата Наредба това, което променяме в момента, се отнася и за зони в които не се извършва сметосъбиране и сметоизвозване от Общината, а има такива, незабавно да подадат тази декларация.
От разговорите, които сме водили многократно, стана ясно, че Общината ще прояви разбиране и всички декларации, които отговарят на това изискване, ще ги разгледа. Ако някъде има неща за доуточняване, тя ще се свърже с гражданите. Също така разбирам, че декларациите, които вече са подадени, макар че не отговарят на формата, която ние днес приемаме, ще бъдат приведени в изискванията на сегашната наредба, за да може тези граждани да се възползват от нашето решение.
Считам, че това е дно добро решение, което е в полза на гражданите."Тази страница е видяна: 1421

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 19 декември 2013 - 17:58:25

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
"Местни данъци и такси" и Центровете за информация на гражданите – с по-кратко работно време на 27 и 28 декември
Близо 60% е изпълнението на приходите от местни данъци и такси
Започна тазгодишната кампания за местни данъци и такси
Близо 7,5 милиона лева са постъпленията до момента от местни данъци и такси
Граждани вече се редят на опашка пред „Местни данъци и такси”
Община Пещера въведе онлайн плащане на местни данъци и такси
От следващата седмица очаквайте съобщения за дължимите местни данъци и такси
Кметът на Пазарджик оттегли предложението за по-високи местни данъци и такси, ще има данъчна амнистия
До 30 март е в сила данъчна ваканция за натрупаните лихви по неплатени местни данъци и такси
На 30 декември ”Местни данъци и такси” няма да работят с граждани и да се извършват плащания в брой

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5141 сек., 0.4327 от тях за заявки.